烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好易做既~~糖醋排骨

我介紹1個好易做既糖醋排骨比大家試吓先

約1斤肉排,切開數段約手指尾咁長,
白沙糖、白醋、白酒、清水各60ml,豉油40ml,老抽20ml伴勻等用,燒紅鑊落少少油將排骨煎片刻至金黃,再將醬汁倒下煮片刻轉用慢火煮至汁濃便可,好好味好易做,包小朋友食到停唔到口
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 好易做既~~糖醋排骨

拱就要恕下啦!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

心願 寫道:

我介紹1個好易做既糖醋排骨比大家試吓先

約1斤肉排,切開數段約手指尾咁長,
白沙糖、白醋、白酒、清水各60ml,豉油40ml,老抽20ml伴勻等用,燒紅鑊落少少油將排骨煎片刻至金黃,再將醬汁倒下煮片刻轉用慢火煮至汁濃便可,好好味好易做,包小朋友食到停唔到口

請問d 肉排駛唔駛"葉"下佢先煎?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

唔駛架

mclam 寫道:

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

心願 寫道:

唔駛架

[quote]
mclam 寫道:

[/quote]

OK!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我已經將你呢個託皮save係我的最愛啦!到殊我要整就要搵番呢個托皮七雷參考!

男爵府

thanks

首頁

尾頁

跳至