懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

生完果日之後條尾龍骨痛,坐不到,why???會不會好返,有沒有媽咪同我一樣呢?/

:-(

男爵府

畀面勳章

Re: 生完果日之後條尾龍骨痛,坐不到,why???會不會好返,有沒有媽咪同我一樣呢?/

我諗你應該係順產,果時對面床個媽咪都話坐唔到,好痛~
咁佢訓左差唔多成日就坐得起身啦,休息多d咪得囉~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

Re: 生完果日之後條尾龍骨痛,坐不到,why???會不會好返,有沒有媽咪同我一樣呢?/

我生完之後係尾龍骨最低個節痛,即係patpat對上個舊骨,行又痛,坐又痛,訓係度無咁痛,但係都係痛,痛左個多星期.係醫療用品公司買左個$3xx的專for coccyx pain 的 cushion 坐

我痛的原因係bb出黎的時後面向天(我的肚,即係醫生講的OP位),佢堅硬的後尾枕"銀"到我尾龍骨所致

珍珠宮

正常, 我生我個細仔嗰陣都係咁, 唔駛咁擔心. 傻妹, 當然會好番!

別墅

我生完都係一樣,訓覺唔可以打側身,唔係起身就腰骨痛,我之後食多d有鈣質食物,例如飲多d康鈣C,情況好好多。

大宅

好媽媽勳章

但係點解我生左成8個月, 條腰骨都唔係好得, 由朝到黑都拉得好緊, 如果訓得耐, 重成日痛醒, 個人好似機械人0甘. :-(
點算 ? :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我生完到e+差唔多5個月,條尾龍骨都係好痛~

男爵府

我諗會好得番架...我生完頭一年條尾龍骨都成日痛..之後而家都無事喇!

複式洋房

我都有咁的情況,生完痛左成3-4個月,之後d去睇脊醫,一次就搞掟啦!佢幫我"咬"下隻腳同條腰咁就好返lu!早知唔使食咁多鹿"容"side晒d錢!

首頁

尾頁

跳至