嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

B女出世2日,順產,但是陰道有小小白色透明分泌物,是否正常?/

:-(

水晶宮

Re: B女出世2日,順產,但是陰道有小小白色透明分泌物,是否正常?/

唔洗驚,因為受左媽咪'荷以蒙'影響會咁有d bb女重會有m添,我果個就有。

侯爵府

好媽媽勳章

Re: B女出世2日,順產,但是陰道有小小白色透明分泌物,是否正常?/

ching168,

Don't worry. It's normal, because my baby girl also has some blood came out from her 陰道 when she was born at the second day, and nurse said it's normal, not big deal.

大宅

講得無錯!我係醫院時個囡都有啲血絲&分秘物出嚟!係正常架,過兩日就無架啦!

jk923 寫道:
唔洗驚,因為受左媽咪'荷以蒙'影響會咁有d bb女重會有m添,我果個就有。

複式洋房

係正常既,可能過多一兩天仲會有紅色,係我地d賀爾蒙俾咗bb,我bb10日到就無晒啦...
Mandy

大宅

係呀,醫生話係因為我地的賀爾蒙影響,無事ar!

男爵府

好媽媽勳章

Don't worry ar, my doctor told me that that is 胎 脂, and don't try to remove / clean it, because baby will easy to get hurt ar~

首頁

尾頁

跳至