美容扮靚

跳至

首頁
12345...18

尾頁

複式洋房

濕疹有救

我本來係某中醫師針灸減肥,點知剛和醫師傾開濕疹病,事關我老公十幾年纏綿難癒,只係靠搽類固醇,而家連個仔幾歲都遺傳左,瘙癢難當,抓到手腳損哂。
現在睇左1個月,好好多,夜晚睡得著,不過飲藥要捱得苦,醫師係濕疹專家!!

複式洋房

Re: 濕疹有救

請問可否告之醫師的資料?在哪一區?
人若然忘記了愛,忙著和時間比賽,求你和我於窗前細心一看,每一天風雨每一片塵埃,也為你真摯的記載。

大宅

我都想知地址,飲幾多劑先見效?濕疹煩

子爵府

i want to know too

洋房

yiuman

我唔係濕疹而係成日生"風難", 睇左西醫, 睇埋尊科..check 左血都係唔得, 做左敏感test, 可否同我問下你個中醫有無計..., 仲有, 想開下幾$睇一次, 地址係邊度..可否pm我.....thanks !!!

複式洋房

My daughter also have 濕疹 problem. Do you mind giving me the contact details of the doctor? Many many thanks.
該用戶已被刪除

民房

i want to know too

大宅

請給我資料, 我個囡都係濕疹的患者

複式洋房

輕微濕疹,可用葉露芝的燕麥奶沐浴($49),很多人都有效,止痕癢除濕疹

複式洋房

各位ladies,
不如我在這裏post出來,免得逐個覆:
文氏中醫
九龍彌敦道558-560, 譽發商業大廈 18-B
電話: 23322595
我個仔都係5歲多,要早D醫,否則皮膚易粗糙。 :-P

男爵府

yiuman
咁,妳老公有冇好返

如果好番
睇佐幾多次
飲幾多劑見效
每次幾錢
每次比幾多日藥
煲藥還是藥粉
有冇比藥膏
是不是註register中醫師

唔好意思,咁多問題

因為我先生已經睇了無數中西醫,還味好番

睇見佢我都頭痛

所以想問清楚先叫他去試一試

複式洋房

校長:
佢係註冊中醫師。
最近在香港大學發表左碩士論文醫慢性濕疹,所以有信心。
我老公食藥1個月,6次/week,醫師話煲藥好D,而家臉部、耳珠都不癢,退哂斑。
我個仔就試緊佢D藥丸,因為個仔怕苦,夜間唔痕有得睡。
每劑藥大概40元左右,起碼好過搽類因醇咁多副作用,花幾個月斷尾都值得。
小朋友唔早醫,病就跟足一世 :cry:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

知唔知牛皮癬有無得醫呀?價錢幾多呀?
thanks!!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

複式洋房

bebu123,
牛皮癬同濕疹都係皮膚病,佢地會辨症醫治,可以試下。
藥費相信差不多,唔會太貴。

複式洋房

Dear,
I need the details for skin care.

複式洋房

Hi yiuman,

我先生都有濕疹好耐,全身都有疹,都看了很中醫,時好時唔好,但已食了一年中藥都係痳痳,想問你先生本身濕疹是否很嚴重?我們都有經驗當一轉中醫早期反應較後,之後就不大有反應,請求比"dor" d 資料, many thanks

複式洋房

minatabo,
濕疹真是纏綿難癒的慢性病,我老公年青到而家有10病程,醫師話要睇個人體質,連續治療3個月才成。
醫師地址我pm比你喇。

複式洋房

Dear yiuman,

Many thanks for your reply and may be i will ask my husband to try him later. Wishing both your husband and son get well soon!! (also my husband la.......)

yiuman 寫道:
minatabo,
濕疹真是纏綿難癒的慢性病,我老公年青到而家有10病程,醫師話要睇個人體質,連續治療3個月才成。
醫師地址我pm比你喇。

複式洋房

Dear yiuman,

Many thanks for your reply and may be i will ask my husband to try him later. Wishing both your husband and son get well soon!! (also my husband la.......)

yiuman 寫道:
minatabo,
醫師地址我pm比你喇。

首頁
12345...18

尾頁

跳至