產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

生完BB後,有痔倉及會陰傷口痛

生完第七日,痔倉及會陰傷口痛,怎樣治理,又要湊B,起身坐低勁痛。

民房

Re: 生完BB後,有痔倉及會陰傷口痛

你有冇便秘呀???
我的肥仔Zachary was born on 24/7~4.045kg -->30/8~5.64 -->29/9~6.95kg

大宅

無,曰曰有得痾

子爵府

我個時生完2w先有得去呀~~

大宅

坐水泡, 其實會陰傷口好快吾痛, 但痔倉, 我已經生完一個月, 仍然未好, 不過已經吾痛, 但就吾舒服

另外, 我個陪月姐姐找了一盞紫外光燈給我照痔倉, 的確有幫助

別墅

我就食醫院開的止痛藥,特別係要去大便一定食止痛藥唔洗因怕痛就住力而去唔到.

大宅

我生完第3日先有得去大便~~
但我生完冇痔瘡, 會陰傷口都唔係好痛~~

大宅

我而家用痔倉藥膏,希望快啲好,各位有無其他辦法或醫生介紹呢 :-( :-( :-(

大宅

我果時又係有痔瘡痛到死死下,跟住坐左一個禮拜水泡,同埋搽痔瘡膏好快就唔再痛啦.

伯爵府

好媽媽勳章

zoeqoo,

傷口痛就要坐水泡, 至於痔倉, 就要從飲食方面著手, 食多些水果, 蔬菜, 因為我生完第一胎時都有, 跟住睇醫生, 但醫生話唔算嚴重, 要我留意飲食, 同埋唔好忍, 一覺得急就去, 亦吾好專登"谷"出來, 要順其自然.

大宅

我本來唔理唔理, 粒痔瘡都無左, 但前兩日又出反來...搞到最後都要搽痔瘡膏...最可憐我老公要幫我搽, 佢話見到想反胃wor ...今日已經無甘痛

首頁

尾頁

跳至