意見反饋
義工

育兒好物 今日: 3|主題: 92774

洗bb衫&床上用品~~

複式洋房

國民生產總值:132

洗bb衫&床上用品~~

十月頭bb就出世la,咁幾時洗定d衫&包被床單?用前洗一次ok?咁多手洗咪好辛苦?可唔可以一次過用機洗?如果用機洗,咁要唔要先"清洗"過部洗衣機呢?點"清洗"呢?
thank you~

該用戶已被刪除

Re: 洗bb衫&床上用品~~

男爵府

國民生產總值:5258

pangmama,

我預產期10月中,唸住買左個新柜放bb嘢就開始洗bb衫、毛巾、包被同床上用品。洗咁大量梗係要開機洗啦,用手唔知要洗到幾時呀?最好買清洗洗衣機專用嘅清潔劑嚟洗吓部機,之前有人教用白醋都得,有興趣可以試吓﹗

男爵府

國民生產總值:9853

最好係bb出世前個半月清洗, 因為bb可能係36周左右就出世, 若已清洗bb用品, 那就不用手忙腳亂, 另外, 當你係醫院生bb時, 就請你老公再洗一次, 保証乾淨.
用洗衣機洗當然沒有問題, 但我每次洗bb衫都會用bb濕紙巾清潔洗衣機, 以防萬一, 同時確保清楚乾淨, 我選用piageon洗衣粉, 都幾好用. 你可以試一試.

子爵府

國民生產總值:14208

好媽媽勳章

piageon洗衣粉 幾 $$

複式洋房

國民生產總值:226

我自己都無清洗過部洗衣機,但洗BB衫嗰陣都會加入滴露衣物消毒劑,其實新嘅用品最好洗兩次

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.