母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb食人奶要否清潔口腔?

Thank you.

別墅

Re: bb食人奶要否清潔口腔?

我會用棉花濕食水同囡囡抹牙床及舌頭

複式洋房

Same.
我會於早及晚上睡前各清潔一次,I think like adult 早晚洗面刷牙般。
jsbaggio 寫道:
我會用棉花濕食水同囡囡抹牙床及舌頭
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

大宅

at least once a day

子爵府

每餐我都要個工人同阿囡清潔牙肉
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

大宅

好似我的bb咁大, 都係一樣?

Vero

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

梗係要, 我係由醫院返屋第一日就開始用紗布 (剪成約三四寸長), 包住手指濕食水,伸入去幫佢刷.

越早俾佢習慣呢種感覺, 第時要佢刷牙都會易 d.

侯爵府

咁食住瞓照抺?

bb會唔會醒?

別墅

Happy小米 寫道:
咁食住瞓照抺?

bb會唔會醒?

我照抹o架, 我hugo仔就算醒都會好快訓返。

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2
趁早養成好習慣, 以後唔使煩添.

我照抹o架, 我hugo仔就算醒都會好快訓返。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊