家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

想搵裝修及設計公司做裝修,唔知有冇好介紹呢.....??

想搵裝修及設計公司做裝修,唔知有冇好介紹呢.....??

男爵府

好媽媽勳章

Re: 想搵裝修及設計公司做裝修,唔知有冇好介紹呢.....??

我屋企啱啱裝修完, 手工都okay! 我pm咗裝修師傅比妳check吓價啦!

禁止訪問

Re: 想搵裝修及設計公司做裝修,唔知有冇好介紹呢.....??

洋房

sonia_tanghk :
我上次家裹裝修這個師傅幾好,很有交帶,tel:94164455戴生

別墅

10幾萬, 好似貴咗啲喎....我都係唸住幾萬蚊做啲基本嘢咋, 唔知仲有冇好介紹呢??

另外, 有冇媽咪用過一個何生的師夫, 手工ok or not 呀??

(以上何生的資料, 我都係在這個網頁睇到, 想睇吓佢口碑好唔好, 電話係 92552xx5)

子爵府

好媽媽勳章

我岩岩先終止左一間室內設計公司工程(office係九龍灣工業匿, 近地鐵, 另淘大&將軍澳有地舖), 而家要搵朋友介紹執手尾, 一路執, 一路見到晒好多問題

佢地好唔掂, 手工差, 拖工, 工序有問題, 做既工程唔合格, 最衰最衰係做水電, 竟然大擔到水線係駁線, 好危險, 仲有...大廳冷氣用2.5mm電線, 無事由自可, 有事搞到成間屋大火....

果個賤精叫....黃生, 真係好cheap好賤 (一同佢傾賠償問題, 就八過最八既八婆).
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

別墅

NORPAN, 你真係要留低佢間公司名同電話, 等各位姊姊們唔好上佢當呀

大宅

我老公都係做裝修架, 價錢方便其實要視乎你要求裝修程度,
如果你有興趣可以pm啤我 ,講講你要求店樣裝修, 報個價啤你參考下 !

禁止訪問

洋房

你可以問下哩個,我見我朋友間屋都整得好好,而且價錢唔貴,Tel: 98022951 馮生
不要勉強對方改變性格來遷就你, 只有引導對方改善自己來迎合你. 凡事無須太執著,執著只會添苦惱.

公爵府

我想問11萬左右包料? 間屋幾大? 做什麼?
我間屋住左好耐,都好想執下.
換水喉, 地板, wall, 天花, 廁所拆wall, 改廁所門口, 改廚房門口, 舖過d磚......., 可唔可以自己返大陸買料俾師傅做?

家務主管 寫道:
我都有個好介紹,
你不如call 98306026 梁生,他們有設計同工程一齊做的,
價錢吾糸好貴,成間做糸 11萬左右,包料,材料同手工都吾錯
重好專業,可看出我媽媽家的原本石矢結構出現問題及被改動過
恭賀新禧,迎春接福!

侯爵府

[quote]
Mrs.Chan 寫道:
我想問11萬左右包料? 間屋幾大? 做什麼?
我間屋住左好耐,都好想執下.
換水喉, 地板, wall, 天花, 廁所拆wall, 改廁所門口, 改廚房門口, 舖過d磚......., 可唔可以自己返大陸買料俾師傅做?

hi:mrs.chan / sonia_tanghk

價錢方便其實要視乎你要求裝修程度,
我試過比嗰何生師夫電話bk友.
佢哋都話手工和價錢都ok..佢口碑都好架..
你哋可以打比佢講吓你要求什樣裝修,
你自己返大陸買料俾師傅做都好像ok..

長細資料你哋打去問吓啦......
何生電話係 92552995

另如有bk友找嗰這師夫裝修.請在發佈吓啦........

別墅

MRS CHAN
乜你都想喺大陸買料呀, 我都想呀, 我上大陸睇過, 真係好鬼死平, 仲係平到你唔信嗰隻, 但要運番來香港嗰度貴啲, 不喺邊度睇呀, 分享吓呀

男爵府

你問

侯爵府

[quote]
bbrma 寫道:
你問

別墅

我都有考慮過呢個問題, 我曾經問過一啲運輸公司, 佢哋都係話要睇size同數量而定, 價錢如下:

送上門
一箱 65 * 45 * 45 公分 $80
一袋 55 * 80 * 110 公分 $150

自提
一箱 65 * 45 * 45 公分 $50
一袋 55 * 80 * 110 公分 $90

西貢、清水灣、半山、山頂、淺水灣、赤柱加收 $10-$20

侯爵府

sonia_tanghk 寫道:
我都有考慮過呢個問題, 我曾經問過一啲運輸公司, 佢哋都係話要睇size同數量而定, 價錢如下:

送上門
一箱 65 * 45 * 45 公分 $80
一袋 55 * 80 * 110 公分 $150

自提
一箱 65 * 45 * 45 公分 $50
一袋 55 * 80 * 110 公分 $90

西貢、清水灣、半山、山頂、淺水灣、赤柱加收 $10-$20

有D運輸公司還要計橋費,搬運費,隨道等等架.
所以都係計下條數好D.

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
magenta78 寫道:
[quote]
bbrma 寫道:
你問

男爵府

其實係咪差唔多要睇屋企大細, 地磚價錢差好多, 牆磚就差唔多.
24"x24"地磚, 香港~$70, 大陸~$30, 牆磚大概7折. 如果屋企大, 可以考慮

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
bbrma 寫道:
其實係咪差唔多要睇屋企大細, 地磚價錢差好多, 牆磚就差唔多.
24"x24"地磚, 香港~$70, 大陸~$30, 牆磚大概7折. 如果屋企大, 可以考慮

首頁

尾頁

跳至