意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 35|主題: 38899

跳至
老公一D浪漫感都冇.....點算!

複式洋房

國民生產總值:140

老公一D浪漫感都冇.....點算!

煩惱中..請給我一點意見吧!THX!!

男爵府

國民生產總值:6946

Re: 老公一D浪漫感都冇.....點算!

呢d野冇得逼,我老公都冇,仲要加埋蠢 ,都冇計,但跟住個精靈老婆,都已經係醒

複式洋房

國民生產總值:287

唉.. 我隻C6又係咁.. 真係一D新意都無架.. :-( 得閒都唔會買少少嘢送吓比我.. 一味要實際.. 無錯.. 有咗家庭做乜都要實際D好.. 但係有時一份少少既禮物就可以令我心花露放.. 佢連呢D少少嘢都做唔到..
最近好多百貨公司做緊大減價~叫佢陪我揀吓D內衣.. 佢死都唔肯  仲行到九條街咁遠.. 我真係有D唔開心..問心啦..買咗都係想著比佢睇啫..佢真係一D情趣都無架..

洋房

國民生產總值:199

我老公婚前好浪漫架, 而家就.... :-(
所以我有時會開口提佢架, 不過一提佢都會識做ger

伯爵府

國民生產總值:17556

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我老公婚前生日、情人節都有花一束,婚後草都無條,男人係咁,睇開D啦~~~~~
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

民房

國民生產總值:30

我老公結婚前,摺 1000 隻紙鶴, 1000 粒幸運星, 用我兩名整左條手鍊, 用我兩名叫人寫左本小說 ................ 等等, 而家 哼 ! 唔好話毛 , 佢唔點我做野, 唔整蠱我算偷笑喇

不過同親老公一齊個咀未停過, 因佢成日引我笑 :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

國民生產總值:2221

用我兩名叫人寫左本小說

都叫做有回憶......我有咩回憶可言 :-(

複式洋房

國民生產總值:140

Mrs-Kan 寫道:
我老公婚前好浪漫架, 而家就.... :-(
所以我有時會開口提佢架, 不過一提佢都會識做ger

你婚前都叫有浪漫過...而我..我唸我係第1次對佢有感覺果下..開始拍拖有浪漫過之外..我唸都冇乜囉..
你提佢..佢都會識做丫....我講出來..
佢都只係講話唔知點做...

別墅

國民生產總值:521

我老公一樣係婚前好浪漫,宜家就.........

佢連8月3日我地結婚二週年都話唔知去邊到食飯、唔知送咩俾我喎,成日淨係掛著叫我飲多d奶,食多d嘢,瞓多d,行多d! (因為12月生bb)?-(

好悶呀!好悶呀!好悶呀!

公爵府

國民生產總值:25184

唉我老公婚前婚後都唔浪漫,但婚前佢起碼會用個腦去買禮物而家只會問,你要咩我買比你,生日你想點過?食飯去邊?咩都問我,反而個ex以前拍拖時真係超浪漫,我好懷念拍拖的感覺,而家只有湊仔同做呀四的感覺 :cry:

洋房

國民生產總值:100

我老公咪又係,婚前會自己動手做手工送野比我,去邊都預埋我,婚後?啋我都儍啦!有次我同佢講話結婚週年想收花,佢仲要話呢d野係大家兩個人既事,點解剩係要佢諗節目,諗送乜!查實結咗婚5年有多,佢只係同我去過3次旅行,1次去海南島,係佢提出,因同埋佢父母一齊去;1次去雙魚星,我提出,因是公司旅行,氹佢先一齊去;最後1次是3年前去韓國,又係我提出。因佢成日話自己公幹training 已當是自己去了旅行,所以唔會有心諗。至於禮物鮮花,則4年前生個女時送個條頸鍊比我,跟住就乜都無喇!出街拍照唔會拖我搭"駁"頭,連去日本公幹都可以話諗唔到買乜比我同個女,連食既都無,唔好講話有浪漫感le。其實各位媽咪都應該明白,我地女人唔係話貪心,只不過想自己個老公有時有個心出黎想吓自己,想吓個家庭。但係出到聲都仲比佢話番轉頭,咁咪唯有死心law。之前幾年好唔開心架,但係因有d事我响上年諗通。依家一興之所致就會自己同個女周圍去,去前同佢講聲,佢無野做就一齊黎,佢有野做我同個女都會好開心咁去,唔會覺得有遺憾。又好彩我個女好鍾意我爸媽,間唔中長假期佢就會去佢地果度,我就會自己做自己鐘意做既野,去旅行都去咗幾次,有同朋友去,有自己一個人去,因我老公都覺得自己理虧(好多理由無陪我,如工作、行山、爬龍舟、跑馬拉松...),所以都唔會阻止我。向好果方面諗就係自己結咗婚,做咗人媽咪,都仲可以做到咁多自己想做既野,好似做女咁,我仲plan緊行絲路tim,而同個女既關係又可以keep得好好,佢又乖又嗲又生性。不過當然la,如果有老公陪就更加好la,唔係結婚黎做乜?所以咪响度呻下,惟有等佢自己諗通la。

大宅

國民生產總值:1663

由開始認識,再由拍拖到結婚都無試過咩野浪漫,或者我忘記哂了!

至緊要佢愛鍚我地,一生何求?

洋房

國民生產總值:199

佢唔識浪漫咪由自己做主動, 示範過佢知咩叫"浪漫"囉

大宅

國民生產總值:1663

王國長老

國民生產總值:52144

好媽媽勳章 王國長老

係囉,唔一定要老公制做浪漫,你地都可以架嘛!
比如寄張Love You card 去佢公司,
又或者整個心型蛋糕,買份禮物仔放係佢公事包….
我同老公識左23年,結左婚10年,
我都仲有keep 住咁做”tum”吓佢。
男人咪好似小朋友咁,都想比人”tum”同嗲吓你架!
如果你有咁做,佢到左D 特別日子都會做番D 野架喇!
兩公婆要對幾十年,都係「你tum我,我tum你」囉。

Mrs-Kan 寫道:
佢唔識浪漫咪由自己做主動, 示範過佢知咩叫"浪漫"囉

別墅

國民生產總值:525

我老公係婚前都仲有d浪漫, 都識得買花比我 (仲要係一紥接我個時即刻第上黎比我, 一紥就係玩神秘, 送我走時突然係車尾箱攞出黎, 果時真係超感動ga!) 宜家就.... 咩主意都無, 出去食飯正係識叫我話事啦, 又唔知買咩野比我(佢無咩taste ga), 完全無哂拍拖果時d 浪漫野! 激死!!

大宅

國民生產總值:1084

我唔係一個浪漫o既人, 所以都唔想個老公太浪漫 ... 我會頂唔順

我地好實際, 佢想買o野 ... 會同我一齊去睇俾意見, 如果佢生日就幫佢俾錢, 其他乜乜周年 ... 乜乜紀念日 ... 唔使客氣啦, 襯家兩免 ... 無謂要大家使錢, 食餐飯得o家啦, 我生日鍾意自己買o野, 買o左返去問佢o羅錢 ...

複式洋房

國民生產總值:443

我老公唔浪漫都算...最搞笑

大宅

國民生產總值:3600

你咪當lee的係另類浪漫law......

NIKI5551 寫道:
我老公一樣係婚前好浪漫,宜家就.........

佢連8月3日我地結婚二週年都話唔知去邊到食飯、唔知送咩俾我喎,成日淨係掛著叫我飲多d奶,食多d嘢,瞓多d,行多d! (因為12月生bb)?-(

好悶呀!好悶呀!好悶呀!

大宅

國民生產總值:2221

0下.........結婚紀念日???????
過左先記得,大家都唔浪漫........ :-(

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.