夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

-

-

複式洋房

Re: 老公打我

離家出走.

別墅

kw_kung ,
佢為咗嘜嘢事要動粗,但係都唔應該打個老婆ga,你有冇小朋友,係咪得你2個人住埋一齊,我諗你要有d行動,返外家住吓,等佢都知道你既感受。
點都好啦,如果下次再打你,你一定要報警,要保障自己既安全。 :evil:

大宅

佢因咩事打你呀 雖然男人打女人一定係唔啱, 但一定有原因架 :-|

子爵府

好媽媽勳章

其實佢因咩事打你...如果你無唔o岩佢打你...或者你可以返外家住下...但係如果你自己都有錯...就要檢討下...當一個男人平時唔會郁手打女人...突然郁手打你...咁你自己都有問題...唔係話男人打女人係o岩...男人打女人係唔o岩...但係女人都要負責任...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

[quote]
kw_kung 寫道:
昨晚佢竟然郁手打我 (第一次), 雖然只係打腫我隻手 (arm) (佢打我每下我都有警告話報警, 但佢唔理.) 同推

洋房

佢打你就一定唔啱,但始終佢因咩事要郁手打你

別墅

你有無小孩一起住 有既話 先帶佢地一齊返阿媽度
然後再慢慢同你老公傾
如果怕比阿媽知 就可以搵一d有關家庭暴力既機構 睇下幫唔幫到你

當然.......都要諗諗 係唔係你自己做左d好過份既野 佢先會打你

kw_kung 寫道:
昨晚佢竟然郁手打我 (第一次), 雖然只係打腫我隻手 (arm) (佢打我每下我都有警告話報警, 但佢唔理.) 同推咗我幾次. 但係如果我唔做 d 嘢, 又驚會再發生. 唉 ! 唔知應該點做. :-(
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

男爵府

女人係用黎鍚唔係用黎打架•

大宅

咩事比人打先,我覺得會唔會你太過分,佢先打你啊,比著我,我會還手

男爵府

-

-

子爵府

你怕佢什麼呢?? 你應該在經濟上不需要靠佢.

願主與你們同在,也與你的心靈同在!

伯爵府

好媽媽勳章

報警啦, 呢D正一死仆街, 咩呀, 睇死你因為個囡關係而唔出聲呀?
你唔好退縮呀, 如果唔係好似天水圍個D媽咪咁無助架嘞.
你大不了先搬出去住, 搵社工協助, 然後申請埋綜援, 待一切安排妥當你個囡都返學啦, 然後你再搵工重投社會仲好啦.
好就係老公, 唔好就係死佬.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

洗咩咁驚佢喎∼咁既男人叫佢早D死啦∼∼
咁對自己老婆同個女∼∼睇到我火都黎呀∼
咁既男人都有∼咁鍾意打人唔好去打差佬∼
如果係我..一定走人∼之後報警呀∼∼
冇錢咪去申請埋綜援..自己湊大個女∼∼
仲咩要死忍佢呀∼

大宅

好媽媽勳章

真係睇到眼火爆呀...呢do甘既男人真係唔駛恨呀....o甘你留係呢個家根本一點保障都冇喎...不如同個囡重新過新生活啦...
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

洋房

無論你老公對你的態度有沒有改善,你都應找、社工備案同咨詢一下,等她們給你一些專業協助,提起勇氣啦,唔單只為自己,重要為個女,你都唔想個女在暴力家庭中成長,立刻打以下電話:-
24小時婦女熱線: 25220434 事不宜遲,加油!

別墅

咩你老公咁冇品架!

民房

你老公打你簡直唔係人,做女人有時要保障一下自己,佢打得你一次,唔知幾時有第2次,我勸你都係報警好d,今次就話打腫
你隻手ja,下之都唔知會點,你有事你個小朋友會好淒涼ga :-(

別墅

好對唔住 可能我太蠢 睇完你講既野 有好多地方都唔明

1. 你所講既掛名夫妻係乜野呢?
2. 依你所講,你個c6同垃圾無乜野分別,咁你點可以同佢一齊10年都唔走?
3. 你話你10年前就開始全職讀書,而佢就唔比家用,就代表你自己有能力養自己,咁點解都要同佢一齊?
4. 既然你地都可以冷戰3件咁耐,咁就代表你地2個都無乜感情,點解你又會想同佢生個bb?
5. 依你既形容,個c6應該對你都無感情啦,點解佢又可以同你一齊咁耐........

請恕我太八掛,只不過真係有好多地方唔明

kw_kung 寫道:
多謝各位回應! 其實我同佢現在只是掛名夫妻,問題出現已久,本來關係已不好,十年前我開始唔做嘢全職讀書,佢就開始唔俾家用,還經常怨我唔俾 d 積蓄佢用,益銀行都唔益佢,後來我哋冷戰咗 3 年幾•幾年前因為我想有小朋友,我哋一齊瞓過 3 次就有咗阿女,佢就開始變本加厲,正如佢話 "依家生咗阿女你更加冇得走 "•因為佢知道我嘅弱點就係冇屋企人,所以唔會走•加上十年冇做嘢、年紀大同有埋阿女,顧忌多好多•愈來愈過份,冇責任心同完全唔關心我同阿女,經常撩交嗌•所以我如非必要唔會同佢講嘢•

星期日我哋去咗太古城買咗好多重嘢,佢竟然中途唔見咗人,後來 call 佢就話因唔見我同阿女佢已經搭 MTR 回家途中,我就問佢點解唔 call 我,佢就發俾話 "我點知你呀!唔知行咗去邊"•於是我叫佢番嚟幫手,拎住咁多嘢同埋我想帶阿女去厠所都唔方便•十幾分鐘後再 call 佢原來佢就快到站返家•當時我真係好嬲問佢唔番轉頭接我哋點解唔 call 我,佢竟然話 "我都冇應承你"•無話可說,唯有靠自已•

返家後,只有打電話同朋友傾訴,點知佢突然出嚟發顛咁鬧話我唱佢,於是我叫佢返入房唔想同佢嘈,跟着佢開始推我 •我就意識到佢想郁手,於是我就行番佢面前問佢想點,佢只係繼續鬧我又再推我,重覆地佢終於退到房內,於是我就話唔想在阿女面前同佢嘈,跟住關門,點知佢竟然揮拳打落我手 (手踠同手踭之間),然後開番度門,我即時警告佢如佢再打我就報警,重覆地關門、打我、警告佢約4次,於是我唔理佢出番廳繼續講電話•我覺得唔怕佢聽因我講嘅係事實,好過佢同朋友、屋企人唱我嘅好多時係作嘅•
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題