夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 老公打我

我覺得你係因為自已個心魔(童年)搞到你唔肯行出一步,
走啦......你而家以為用"忍"可以為你留到現在既人(女)和家, 其實你有無想過, 你失既仲多呀....你都未試過, 個賤人係變態, 佢只不過留你在是用來發x 自已的壓力, 你已經不
是他老婆, 是他的出氣袋而矣...係咪因為個三餐一宿, 就要
將自已同個女既一生作交換呢.....當你自已已30, 還要付上30年先等到他老, 死得..(你彩既話他甘早死,..唔死都無用!)
但係你個女呢...係佢人生最須要身伴的大人係正常人來作榜樣的十幾二十年...伴著誰呀....?
走啦...佢三日兩日鬧你已經係一個生活習慣, 而加加上"打"
埋, 而又睇通你只敢對他警告, 絕不敢報謷或找社工等等...
他會愛上此新搞作的....鬧左十年...都厭啦...佢都為自已行出第一步, 打你一次看你反應, 看來"得米"..甘..你點解唔為自已為個女行出一步呢?
你唔係你自已甘想甘無用架...看你篇幅你有文路既...你好
愛鍚你個女既....$600一個月你都捱到...綜援都有幾千啦...
點會唔得...肯試..機會係50..50, 完地不動 , 機會係 0..
你想一想啦... 保重 !
當中言詞間或對人無禮, sorry..只因睇唔過眼..見諒

民房

我的情況亦好不了多少........我老公之前有打我,未生bb前已經打算離婚,因為我地2個都很暴躁, 實在不夾...點知當時有了bb,我已打算不要,但他向我保證以後不會這樣.....我大肚時他亦對我好好....生了bb後,他亦照顧bb很好.......可惜我們性格真的無法相處......今天我們吵架,他先踢門,然後向我潑了2次水.........我很難過....我自己的童年亦過得不開心(我爸媽很愛護我,但他們常常吵架甚至打架)......我對我的bb很內疚,我不想他跟我有一樣的童年,因為我覺得父母最基本要給子女的是一個快樂童年,並不是用物質或時間來衡量.......我實在不想情況回復到未生bb時一樣...... :-(

大宅

性格是很難改的, 如果妳們都是暴躁的, 就要接受暴躁家庭的相處方法, 我唔係叫妳接受比佢打, 比佢傷害, 不過妳可以想辦法將爭吵在可控制下進下, 比如入房關門, 或者在有外人之下向佢攤牌, 咁樣大家發起激怒的時候都會有所顧忌!
snifskin 寫道:
我的情況亦好不了多少........我老公之前有打我,未生bb前已經打算離婚,因為我地2個都很暴躁, 實在不夾...點知當時有了bb,我已打算不要,但他向我保證以後不會這樣.....我大肚時他亦對我好好....生了bb後,他亦照顧bb很好.......可惜我們性格真的無法相處......今天我們吵架,他先踢門,然後向我潑了2次水.........我很難過....我自己的童年亦過得不開心(我爸媽很愛護我,但他們常常吵架甚至打架)......我對我的bb很內疚,我不想他跟我有一樣的童年,因為我覺得父母最基本要給子女的是一個快樂童年,並不是用物質或時間來衡量.......我實在不想情況回復到未生bb時一樣...... :-(

民房

老公有同我講對唔住,但我唔知可否原諒佢..............好擔心會回復到未生bb時一樣................ :-(

洋房

打老婆..好差勁
講對唔住都無用

大宅

同意!!!

p.s.男人打女人可能係一時"意氣",不過打交(傷人)係解決唔到問題.....打老婆既男人係最差既!

JAY媽 寫道:
我都吾係好明你做乜咁耐都吾走...你都講到明大家係掛名夫妻,佢又咁大男人(根本賤都吾係男人),你都可以同佢訓三晚同佢生bb!就算你好鐘意小朋友,都吾係借佢d種卦!再講之前你讀書係用佢d錢定係你自己d錢???如果本身不嬲都靠自己既就更奇...無理由忍條粉腸十年都吾走左去,但若然係一開始讀書都係用佢d錢黎讀,咁佢又做咩仲响樹呀吱呀佐!你怕佢條毛咩!生左女咪生左女囉!我都吾明你驚乜做乜吾一早離開佢...

民房

babycat:我個case係老公係我未生前有打過我,之後沒有,但早2日吵架時向我潑水,好難受.......... :-(

大宅

我同我老公點鬧交都好 佢都唔會打我
打老婆d男人叫佢去死啦

首頁

尾頁

跳至