想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

知唔知o係屋企邊個位擺陣可以旺生bb?

好似睇蘇民峰有講過 , 但我唔記得左 .
係咪擺d有果實既野呢 ? 定花呢 ?

男爵府

Re: 知唔知o係屋企邊個位擺陣可以旺生bb?

HELP~~

大宅

gogogo,

好鍾意你個snoopy bb....

我每集都有睇,係屋企東北和西南位~白色咭紙放8粒石春 (橫6粒、上下2粒如下圖所示)
*
* * * * * *
*

大宅

蘇民峰's program say:-

1. place 8 little white stones on a cardpaper.
- 6 stones on a row
- 2 stones above and below the row
- i.e. like a 十字.

2. put one cardboard in the North East and one cardboard in the South west of your apartment.

Hope this helps.

大宅

gogogo,

點解個圖"歪"

珍珠宮

2024年龍年勳章

gogogo, 你近排去左邊呀? 老公份工點呀? 開心返未呀?
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

babyling ,
呵呵 ... 本身我鍾意Snoopy嘛 , 咪搵左呢幅圖黎做我個樣囉 , 想轉第二張都唔得 , 因為改極都出現error , 改唔到.
多謝你回應呀 ! 係咁咖 , 我明你意思好似十字咁放丫嘛 , 但一 "送出" 後就變左樣咖 !

wish2006 ,
唔該晒呀 ! 東北&西南丫嘛 !

男爵府

Jessy ,
我老公夜晚上網捉棋 , 所以我咪無得用電腦囉 ! 佢心情好左好多喇 , 因為知道做生意唔係佢想像中咁搵到錢 , 只夠一份人工 , 所以唔轉住喇 , 做住先啦 ! 多謝你關心我呀 !
你呢排點呀 ? 豬b開工未呀 ?
我7月中有一日大好機會 (體溫36.0度 + David前所未見有兩條線) , 但點知老公唔舒服食左藥訓左 , 白白浪費左 =.=

男爵府

請問d石春係咪兩個方位都要擺咖 ?

大宅

yes. one set each position.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我想問你地D石春係邊度買?? 我見親都唔係白色, 同埋唔係橢圓形既 ?-( ?-(

大宅

miffymiffy,

morning ar.

I buy the stones from the 金魚鋪 located at Mongkok. But seems not very useful wor. I still not bingo bor.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Wish2006,

我去過屋企附近既金魚鋪, 不過見親都係岩岩"慘" "慘" :mrgreen:

大宅

一定要滑面石春,有米白色/灰黑色都有。
宜家, 日本城或者一些賣植物的地方都有得賣,
好似十零蚊左右.... :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至