義工

嬰兒用品 今日: 1|主題: 83411

請問: 帶BB去旅行, 奶樽的問題

洋房

國民生產總值:406

1. Avent 是否有旅行奶樽? 和普通有什麼分別? 可否只是買奶袋配普通奶樽? 在那裏買的?
2. 是不是有消毒奶樽片? 怎樣用的? 在那裏買的?

Thanks a lot.

男爵府

國民生產總值:8493

好媽媽勳章

Re: 請問: 帶BB去旅行, 奶樽的問題

1.Avent 是有旅行奶樽,but糸舊款,好難買到架la,你可以試下playtex.
2.消毒奶樽片,chu chu有一款,一盒20片,一片放2L水然後放d奶樽落去浸.

別墅

國民生產總值:949

1.荷花有avent旅行奶樽買,你可以去看看(我上星期在沙田的荷花買,如找不到可請店員幫助)
2.消毒奶樽片,我在chicco買的,亦是在西田買,店員會教你用,請放心(因我都係佢教先識用)

大宅

國民生產總值:2544

lydiang 寫道:
1. Avent 是否有旅行奶樽? 和普通有什麼分別? 可否只是買奶袋配普通奶樽? 在那裏買的?
2. 是不是有消毒奶樽片? 怎樣用的? 在那裏買的?

Thanks a lot.

1. Playtex奶袋可配普通奶咀,但要用佢o既奶樽加個奶咀轉駁器就ok。用完即棄
2. 係有。chu chu一盒16個,用2L水侵30min-1hr。之後過水。可除菌&洗凈,但比較麻煩同要帶容器盛載。
如有興趣,我有一盒用剩14個,請pm我。

男爵府

國民生產總值:6009

我見到yahoo有人賣呀
avent奶樽+奶袋一盒都係$65
仲係全新既tim
你可以去睇睇
至於playtex...我見到bk既二手市場都有全新既賣

大宅

國民生產總值:3669

我有全新 Playtex 旅行奶瓶連奶袋,我之前帶阿B返香港買了幾Set,美加很多媽咪都用,可減少BB吸風,因為一邊吃奶袋一邊縮,用完即棄方便又衛生!
奶袋已經全部消毒,只需使用前用滾水消毒奶咀,不用消毒奶瓶,妳可以看看適不適合,如有興趣可跟我聯絡,我可以廉讓. :wink:

男爵府

國民生產總值:9041

原來有奶袋呢d野架,等我上星期同bb出門仲拎咗好多個奶瓶tim
]

洋房

國民生產總值:406

Thanks all.

洋房

國民生產總值:331

我想問在那裡買到playtex的旅行奶樽套裝呢?
http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/107951.birthday.png[/img][/link]  

複式洋房

國民生產總值:155

我都想知呀

複式洋房

國民生產總值:286

baby 'r' us 同埋 荷花都有得賣的

anpanman_mama 寫道:
我想問在那裡買到playtex的旅行奶樽套裝呢?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/67882/Signature3.jpg[/img]

洋房

國民生產總值:164

但係奶嘴都一樣要消毒。不如去mothercare買個隻用微波爐消毒既奶樽同奶嘴啦。可以成個您樽連奶嘴放入微波爐﹐加少少水就可以消毒。

男爵府

國民生產總值:6172

http://cheukhin0507.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

伯爵府

國民生產總值:18159

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

帶BB去旅行, remember to get one more set of important items by hand carry(backpack), like 奶樽, milk powder, clothes, water, etc for 'just in case'.
我同囡囡去travel, 有件行李遲2 days先到,lucky I am breastfeeding and bring some items in my backpack. But others stuffs need to buy immediate when we arrived, very trouble.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.