論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請幫忙!印傭係財務公司借錢要passport正本嗎?

1. 想問下印尼人借財務公司錢是否要passport 正本?

2.印尼銀行是否Mon ~ Sun都開工or 有某D日子close???

3.佢話E D戶口在HK提唔到錢,只可在印尼提,等佢返印尼時先用,佢做左4個多月,是否想唔做呢????最近問我借錢,重欠我姑奶3k喎,會唔會再借錢????

複式洋房

Re: 請幫忙!印傭係財務公司借錢要passport正本嗎?

依d印印真麻煩, 我都post左我既問題, 就係收到財務公司電話追數, 開左個頭就好難攪, 你個工人仲問你地借錢添, 都唔知佢地想點

複式洋房

Re: 請幫忙!印傭係財務公司借錢要passport正本嗎?

係呀! 請左個工人之後我重"心力交瘁",我都有睇你個 topic, 我地D信重好似係比工人收(我老公handle),而家我有D 驚有咩信我都唔知.最慘係我老公比較信個工人,重話我問埋D 三姑六婆,真係有D覺得係唔係落左降頭!!!
~~~ 好無助 ~~~~ :-( :-( :-(

複式洋房

有網友教出warning letter 比工人, 我search緊letter sample, 我諗你都用得著!

首頁

尾頁

跳至