嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

bb 沖涼液 ....

用 johnson bb 沖涼液好似令 bb 皮膚唔係咁好 ,
請問邊隻 bb 沖涼液 好用 d 呀 ??

男爵府

Re: bb 沖涼液 ....

我用mustela 2 in 1. 由bb出世用到依定1歲.

複式洋房

可以分享一些意見,我囡囡已l歲了,出世時用施巴洗頭水及沐浴露,但發覺d頭髮質地差咗,髮色淡咗,皮膚會容易變紅。其實我囡囡都有濕疹及皮膚容易感敏,所以都用過和光堂蜜糖梘及沐浴液(唔得),亦試過日本阿b哥,效果幾好,後來我亞媽醒起以前買過叫丞燕牌子的梘,對皮膚好好,於是上去買,再睇到一支專俾兒童用的洗頭水,於是先買番去用,第一次用完囡囡頭髮滑咗,現差不多用了2個幾月,頭髮烏黑番,連鄰居都贊,同埋用強生護髮素都OK。跟着上個月買理番梘用,我這陣子同囡囡冲涼用完後皮膚無咁紅,但比起其它明顯較好,要用多耐些才看到效果,這丞燕是傳銷產品,我亞媽為咗個孫,同理佢walk in入去自已買嘢入會,入面無人理,可自己填表買,我哋買嘢都係正價,所以無乜分別。
其實BB用的嘢,大人都要試吓就知好唔好用,囡囡嗰支施巴洗頭水俾番自己同老公用,不知幾難頂,又乾又容易頭痕,要日日洗先得,不過可能其他BB用又會無問題呢!

大宅

好媽媽勳章

日本阿b哥,good

男爵府

chicco

複式洋房

yeah~ chicco! :mrgreen:

大宅

My baby has a very sensitive skin. He can't even use Johnson's products.
BUT after I changed to 日本阿b哥, his skin is getting better.

jlie

複式洋房

chicco!!

大宅

mustela - dermo cleansing (2 in 1)

男爵府

已經買左一set mustela沐浴、護膚用品比bb仲join埋member.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至