跳至
[2004年或之前] 夜晚訓睡沾寒沾凍.....

首頁

尾頁

洋房

夜晚訓睡沾寒沾凍.....

呢排夜晚訓睡成日都沾寒沾凍, 仲凍到震 ..... 2張冷氣被都冇用,尋日仲要熄咗冷氣訓先得 ! 唔知係唔係身體有事....... 有冇人好似我咁?

大宅

Re: 夜晚訓睡沾寒沾凍.....

你小心凍親, 我上星期都好似你咁, 行落商場吹到冷氣就覺好凍, 著了外套都覺好凍, 之後就發燒, 好辛苦. 小心身體
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

大宅

你小心凍親, 我上星期都好似你咁, 行落商場吹到冷氣就覺好凍, 著了外套都覺好凍, 之後就發燒, 好辛苦. 小心身體
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我之前就成日都有忽冷忽熱,但而家少左lu~
妳保重呀~~真係好唔舒服就去睇下醫生~~

洋房

Thanks 2 位!

我净擔心身體有事影響BB... 如果再咁, 我會see doctor gar la...........

子爵府

好媽媽勳章

我昨晚都是, 昨晚無開冷氣,開風扇,但是蓋了張被,上身feel到凍的,但是今朝起身,下身是熱到出汗,2隻腳是濕的,還以為自己瀨尿ah~

侯爵府

路過~~

係呀, 個人明明好熱, 但係個背部出冷汗羅! 凍凍地o甘! 係熱定係凍呢??

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我之前夜晚起身去廁所返落床訓又試過係咁, 得意就得意在未落床之前重暖苙苙, 去完廁所訓番落床就好凍好凍, 訓極都唔暖, 後尾臨訓前一兩個鐘食少少野, 發覺會好好多.

不過我依家都好少半夜醒.

子爵府

好媽媽勳章

我前晚無開冷氣,以為熱到出汗la~ 點知昨晚開冷氣, 下身一樣熱到出汗ah~

大宅

我早幾晚都試過(夜發冷、日頭發熱),我媽話係冷親叫我即刻睇醫生,我去睇睇開果個中醫,醫師話係外感(即係冷親卦),食咗 2 次藥好番晒!!

jeff_mama 寫道:
呢排夜晚訓睡成日都沾寒沾凍, 仲凍到震 ..... 2張冷氣被都冇用,尋日仲要熄咗冷氣訓先得 ! 唔知係唔係身體有事....... 有冇人好似我咁?
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

男爵府

畀面勳章

我早兩日都係咁,但係到咗尋日我發燒,去睇e生,佢話呢d叫流感,如果訓覺時泠時熱就要小心d.
PHmami 寫道:
我早幾晚都試過(夜發冷、日頭發熱),我媽話係冷親叫我即刻睇醫生,我去睇睇開果個中醫,醫師話係外感(即係冷親卦),食咗 2 次藥好番晒!!

[quote]
[/quote]

洋房

我都覺得自己作感冒, 尋曰飲咗康XC, 今日好D了. 多謝關心!

因大肚, 我唔想食藥, 特別係中藥. :tongue: 驚影响個胎.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

保重身體呢.......
康鈣c嗎? 我天天都飲呢...
我都覺得自己作感冒, 尋曰飲咗康XC, 今日好D了. 多謝關心!

因大肚, 我唔想食藥, 特別係中藥. :tongue: 驚影响個胎.
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我有左之後怕凍左好多, 以前12月都可以著短袖; 現在8月都要帶定披肩隨時披披呢
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

咁就要睇個中醫係咪睇開、有料、又可靠啦!
我以前唔信中醫,只睇西醫,自從年初病了三個月睇極西醫身體越睇越弱,由感盲變胃炎,餐餐食 10種藥,終於試去我媽睇開果個中醫,大約 2-3 星期就斷晒尾!我媽早幾年耳水唔平衡,睇咗呢個中醫 2 次就冇再復發。
我朋友睇胎毒散至皮膚,中西醫合其醫咗 2 個月,我介紹咗呢個中醫嘅爸爸 (亦係中醫不過係新界) 比我朋友睇,佢食咗 2 次藥即時見效。
全靠佢醫好我之後再幫我調理好個身子,我就好快咁有咗BB 啦!仲有係我7 weeks 時個喉嚨痛到爛咁滯,睇咗佢1 次就好番 lu!

中醫學歷史早在古時,尤其有料嘅中醫,不得不令我放下成見!

子爵府

好媽媽勳章

PHmami,
你個中醫是在什麼地區ah?

別墅

我個小b都14w啦,不過我呢2個月都有keep住睇中醫,通常1個月食3至5日藥左右!

我呢個中醫好好架! 不過就遠d,係Quarry Bay。
呢個中醫話無問題,可以一邊陀,一邊調理,尤其係我自己體質比較弱。 如果我唔調理,就成日口淡淡,連水都唔想飲,又睡得唔安寧,同埋成日頭赤赤,無厘神氣,怕唔長胎。

一食佢d藥,就成個日都唔同哂,好精神! 同埋唔會成日扎醒,個人好似返番黎。

最好係你可以選擇藥包自己煲;或者佢煲,然後真空處理,返屋企"鄧"熱飲;又或者藥粉,用熱滾水沖。

呢個醫師好有耐性,同細心!

大宅

小天使 ,

我個中醫係深水埗大埔道 (近太子),佢爸爸係元朗!如你想知詳細我可以 PM 比你!

子爵府

好媽媽勳章

那請你pm我, 還有藥錢幾多ah?

子爵府

好媽媽勳章

那請你pm我, 還有藥錢幾多ah?

首頁

尾頁

跳至