跳至
[2005年] 學坐厠

首頁

尾頁

複式洋房

學坐厠

請問你們的BB開始學坐厠未? 請問買那一種牌子好?

Thank you.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

Re: 學坐厠

今朝o岩o岩用第一次,好成功,佢當車仔坐咁.我上個sat
o係 be be dream買架,combi,我貪佢第時大d都可以有幾個用途,宜家仲做緊promotion!

複式洋房

Thank you.

洋房

Are u teaching your bb to "poo poo" when sitting the學坐厠? Success? Does it makes him to have "poo poo" feel ?

伯爵府

yes, i said '唔唔' to encourage him (that's the way we used to say when he seemed to poo poo). i've already trained my maid and hope my bb can keep on using it when poo poo.

男爵府

睛靈勳章

cookiegg,

這2日我都想緊有需要比Issac仔坐下?
不過同我老公傾了, 通常好似要2歲多先識去, 所以遲d先lu.

伯爵府

winky,

初時我都諗住遲d先架,但我亞媽同99話可以開始train喎.我果日去買時個sales姐姐話愈遲train愈難'誡',佢話佢有個客試過3歲都未搞掂.你知我得閒ka la,咪搵d野做下lor.

洋房

how much for this??

thanks
cookiegg 寫道:
今朝o岩o岩用第一次,好成功,佢當車仔坐咁.我上個sat
o係 be be dream買架,combi,我貪佢第時大d都可以有幾個用途,宜家仲做緊promotion!

伯爵府

$305 有8折!

[quote]
noelnck3 寫道:
how much for this??

thanks

男爵府

Re: 學坐

winky,
對呀~
睇書話儘量唔好太早train...會俾壓力佢地...
bb一般到左歲半...膀胱/肛門既肌肉控制能力開始成熟...
到時先train都唔遲呀~
太早train會有無形壓力俾左bb~

不過咁...我覺得而家開始俾佢坐下當玩下都唔拘...
但要響好輕鬆情形之下由得bb自由地控制~
千祈唔好push佢地~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

siuyi 寫道:
winky,
對呀~
睇書話儘量唔好太早train...會俾壓力佢地...
bb一般到左歲半...膀胱/肛門既肌肉控制能力開始成熟...
到時先train都唔遲呀~
太早train會有無形壓力俾左bb~

不過咁...我覺得而家開始俾佢坐下當玩下都唔拘...
但要響好輕鬆情形之下由得bb自由地控制~
千祈唔好push佢地~

Yeah,我上網都睇到...詰早得洬反而第日佢識行識走重難攪呀...會唔肯去個toilet仔度去次所...
如果你話玩個次所仔...哈哈...冇記錯...我o係臭b唔知4,5個月果時已經擺佢上去比佢玩...我買果隻係o係柏奇賣果隻Abby Bear...佢一坐上去...就扶坐個公仔隻ear...成個身烏落去用個口咬個公仔隻ear...所以佢依家都好鐘意攪個次所仔...比佢坐佢就會係咁忡隻手落去個"lone"度攪...所以我都唔敢打開個蓋,比佢坐下算,起碼知道佢唔反感先~
因為我驚成日打開個蓋,佢玩慣左,第日真係要用時佢就伸隻手落去攪...
咁就弊一弊都冇咁弊喇...

複式洋房

Thank you for all the information, so I don't need to hurry to train my girl.

大宅

我個仔仔, 兩個多月, 我99 就train 佢,

洋房

我阿媽都係咁train個仔呀,佢話唔洗等d便便up住個patpat,到而家阿仔開始重磅,算以都打算買個厠所仔比佢學下坐

[quote]
goreme 寫道:
我個仔仔, 兩個多月, 我99 就train 佢,

男爵府

畀面勳章

我就買左喇,係好似張椅咁既,我試左2日
2日都係我一放佢上去,佢就捉住左右2個扶手,之後ng ng,就開始自己發功喇...唔知係唔係咁啱呢,定係佢天生已經係有柯屎既潛質呢..呵呵

首頁

尾頁

跳至