跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

全職媽媽入黎傾下呀!

BB兩個幾月喇,曰日對住佢.....好似透唔到氣咁,好辛苦呀!得我一個人湊BB又唔可以日日出街,因為帶住佢得我一個人凑好難攪。每次都要等我老公放假先可以一齊帶BB落街行一陣咋,每次行得2-3個鐘就要返屋企,而且次次都係去同一個地方真係好悶。無得出街既日子好難過,日日對住四幅牆,又要對住奶奶....好似坐監咁,好慘!我覺得好唔開心,感覺好累,尋晚我仲 偷偷地喊添! :-(

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Re: 全職媽媽入黎傾下呀!

Hi!
if your 99 is there then can't you got out and meet up with some friends for a coffee? Baby will be more settle towards the 3 months and you will be able to go out for a longer period gah lah! if you are bored then you can come onto BK and talk to other full time Mummies too! Don't cry lah!

別墅

man2602 .

我都係要全日湊,我仲要接公司的工作做係幾辛苦,日子似坐監但值得的,到bb4-5個月可以出下街架啦!第2時bb叫你媽媽果時你就會好開心我好期待呢日.
我都係要等星期日先一家3口去街仲係係附近唔係去好遠.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

多謝你地既支持呀!!我奶奶無幫我凑BB架,因為佢都好大年紀,仲成日唔洗手,好無衛生,我唔會比佢店BB架!!我老公放工返黎都好少主動話幫我凑BB,等我抖下,佢只係幫BB換下片咁o羅。其實我想我老公放工返黎問侯下我,關心下我....我唸我個心會好過D!!Anyway...我會繼續努力的!

大宅

Though i am not a full time ma, i always use the baby cart to bring my b to the park or supermarket by myself after work.
You can try and then u can go out to have walk rather than staying at home.

別墅

我老公都都好少主動話幫我凑BB 佢成日話做野壓力大返到來連同阿b玩都懶

大宅

唉......BB猛扭計o係度喊,扭眼瞓,情願飲水都唔肯食奶,先前個兩餐都係咁,真係無佢符!! :-(

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Don't worry too much.... mine was the same before, leave your baby to cry a little longer, it really works! it's really hard to do but it really works!

man2602 寫道:
唉......BB猛扭計o係度喊,扭眼瞓,情願飲水都唔肯食奶,先前個兩餐都係咁,真係無佢符!! :-(

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Try to talk to him lah! guys are like that they need to be reminded all the time

kakyu 寫道:
我老公都都好少主動話幫我凑BB 佢成日話做野壓力大返到來連同阿b玩都懶

別墅

同老公傾過N次啦 都係咁!阿囡而家都唔鍾意佢抱,佢一抱就勁喊 我老公就更加無引 :cry:

別墅

我都過左呢種生活兩個幾月啦習慣lu.沒法啦老公要搵錢佢都好辛苦o家.佢有時出trip去成個星期我就唯有頂硬上. 我餵人奶所以去街都唔敢去太耐.......
我都覺得bb到三個月會定D,到時帶埋佢周圍去都容易D.唔好唔開心啦,其實做o左媽咪感覺好滿足o家

禁止訪問

別墅

沙沙,
點解無o左你女女張相? 呀見到相簿啦等我參觀下先.

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

it takes getting used to but it's not really that bad, everytime i see my baby's smiling face i think all the sleepless night and times i can't go out with my friends cause of him is worth it!!

I just been out with my baby on my own!! it was a very quick visit to the supermarket and i was using a carry strap. But i feel like i have just over come a big step!

momochan 寫道:
我都過左呢種生活兩個幾月啦習慣lu.沒法啦老公要搵錢佢都好辛苦o家.佢有時出trip去成個星期我就唯有頂硬上. 我餵人奶所以去街都唔敢去太耐.......
我都覺得bb到三個月會定D,到時帶埋佢周圍去都容易D.唔好唔開心啦,其實做o左媽咪感覺好滿足o家

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

babies learn very fast! when i first came out of the hospital my husband took care of the baby more than me, but after he has returned back to work the baby tend to look for me more! so your hard work is not gone un-noticed!

kakyu 寫道:
同老公傾過N次啦 都係咁!阿囡而家都唔鍾意佢抱,佢一抱就勁喊 我老公就更加無引 :cry:

男爵府

me too呀~~
我家人仲話要過4個月先可以帶bb出街添呀~~
生左到依家都未同老公去過街, 真係慘....希望快d到4個月啦....

我個囡每餐都攪好耐, 連掃風, 換片要成個鐘有多...佢又3個鐘食一次....根本邊度都唔駛去啦....
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

傻太太:
你買左奶咀 未?

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至