跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

Re: 全職媽媽入黎傾下呀!

沙沙,
你實在太好心機啦個個網站都好正呀 三個都可愛好似樣呢 :lol:

男爵府

未呀, 要老公得閑去開先買到....
kakyu 寫道:
傻太太:
你買左奶咀 未?

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

呢2日阿囡飲到4安,之前我用中間有管的奶樽而家轉左CHU CHU 奶咀用返NUK樽阿囡而家飲得好過之前,真係好開心

男爵府

希望我個囡遲D會有改善啦

hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

複式洋房

man2602 寫道:
BB兩個幾月喇,曰日對住佢.....好似透唔到氣咁,好辛苦呀!得我一個人湊BB又唔可以日日出街,因為帶住佢得我一個人凑好難攪。每次都要等我老公放假先可以一齊帶BB落街行一陣咋,每次行得2-3個鐘就要返屋企,而且次次都係去同一個地方真係好悶。無得出街既日子好難過,日日對住四幅牆,又要對住奶奶....好似坐監咁,好慘!我覺得好唔開心,感覺好累,尋晚我仲 偷偷地喊添! :-(

man2602
我都係呀!!!日日對住四幅牆,對住老爺奶奶....好似坐監咁,好慘!想下街都好似要問準佢地...一係要知會佢地...好無自由...我都好唔開心,成日都好想喊...揍住個女仲要做晒所有家務...係多數唔洗我煮飯...但係成日搞到個廚房7角咁亂...打完仗咁...有排執有排洗....
同bb出街我一個人都得...不過就辛苦d...

禁止訪問

禁止訪問

別墅

唔知阿囡第1句說話會唔會叫"媽媽"好期待,如果係我可能會感動到喊

男爵府

係呀....!! 所以覺得壓力好大....返工輕鬆好多..
沙沙 寫道:
傻太太,

妳係咪全職媽呀:-O....BB囡實會鍚住媽咪的...好快妳就唔使咁辛苦&擔心

男爵府

我諗我都會.... :-(
kakyu 寫道:
唔知阿囡第1句說話會唔會叫"媽媽"好期待,如果係我可能會感動到喊

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Hi,
I have just given a jade on red string for my baby to wear, do i have to take it off when he have a bath?

禁止訪問

別墅

hi全職媽媽,
你地亞b有無甩頭髮呀? 我個仔甩得好勁唔知幾時先出番呢!
有無打算帶亞b去bb展?唔知果度有無房可以餵人奶呢?
呢段時間趁亞b訓覺,我會上o下網,做家務,準備今晚餐飯,如果有淨就小睡片刻,真係一秒都用到盡....你地下午有咩做o家?

大宅

hi hi
我下星期就開始係全職媽咪啦.
我bb係5月2日出世, 明天就3個月啦. 真係日日都有d唔同, 個個月都會有d改變, 真係一排學, 我呢d新手媽咪, 要大家多d share下, 學下野先得.
我平日都好少出街, 只有係老公放假, 星期六,日先會出下街.

momochan,
我bb無甩頭髮, 我唔去bb展啦, 我諗現在無大需要, 可能出年bb大d再去會多d收獲.
上午 / 下午,都會趁bb瞓, 我先會上網, 洗奶樽, 準備今晚餐飯, 洗衫, 收衫....bb沖涼....真係無時停.

別墅

我就會趁bb訓就做公司野.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

hi.我都係全職媽咪........而家個b兩個月...我有成日同大女同個b出街行下商場..有時返去我阿媽到..等我抖下...
如果成日起屋企...我諗我會發顛.

別墅

我1星期六日在家都穿睡衣人都顛未扮過靓 :-|

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

kakyu 寫道:

agree...但個b而家識得..ee all all...我都已經好開心

珊瑚宮

kakyu 寫道:
我1星期六日在家都穿睡衣人都顛未扮過靓 :-|

生左我大女之後......我都未扮過靚出街......
除左去飲同新年...... :cry: :cry:

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

thanks!

沙沙 寫道:
[quote]
jellybaby 寫道:
Hi,
I have just given a jade on red string for my baby to wear, do i have to take it off when he have a bath?

最好除啦! 咪BB會好唔舒服..濕濕...有D還會敏感.[/quote]

首頁
12345...7

尾頁

跳至