產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有沒有係QE開刀既媽咪分享下經驗

請問有沒有係QE開刀既媽咪分享下經驗﹖醫生同護士好唔好﹖傷口大唔大﹖謝謝。
****未經本人許可, 不得轉載****

男爵府

Re: 請問有沒有係QE開刀既媽咪分享下經驗

carchu12,

我2年幾前在QE開刀, 因為bb唔轉, 所以我是book 定日字開刀, 什麼都一早安排晒先開刀. 醫生同護士都好好,
開完刀仍然在手術室, 有個護士坐係我身邊keep住我我血壓....等一齊, 一齊ok 先會推回病房.
傷口約5吋, 5日就可以拆線, 醫生同護士都話傷口逢得好靚, 現在唔係好覺有傷口.

大宅

heiheima咪:
謝謝你的意見。請問日期和時間是否無得選擇、只得一個﹖

大宅

請問還有沒有媽咪可分享下呀﹗

別墅

我5月中在QE開刀生,唔駛拆線,傷口約5-6吋,埋得都相當靚,醫生同護士以及嬸嬸都好好 :-P

大宅

請問是否足38w就要開刀架啦﹗

男爵府

wong1018 寫道:
我5月中在QE開刀生,唔駛拆線,傷口約5-6吋,埋得都相當靚,醫生同護士以及嬸嬸都好好 :-P

Yes, me too the same... The mid-wife very experience and I was able to go to toilet by myself 12 hours after the operation (of course walk slowly lor...) and within 5 days, I was able to walk like normal, people thought I gave birth naturally

男爵府

carchu12 寫道:
請問是否足38w就要開刀架啦﹗

I couldn't give birth natually and had to 開刀after催生and I was 39Ws already...

大宅

點解有d要拆線,有d又唔駛呢

大宅

請問的姑娘會唔會催你落床架﹖

首頁

尾頁

跳至