意見反饋
義工
[2006年] 你地BB3個月飲幾多安奶啊

洋房

國民生產總值:123

你地BB3個月飲幾多安奶啊

餵奶粉的BB媽咪,請問你地BB3個月飲幾多安奶啊?
我個B總系24, 會否太少啊?

大宅

國民生產總值:1353

Re: 你地BB3個月飲幾多安奶啊

我阿b每日飲30+oz
你bb增磅增得好唔好? 增得好就唔怕喇...
可能我阿b係大碼b, 所以要食多d..

複式洋房

國民生產總值:117

我囡囡每日飲24oz,開始唔夠,準備加至30oz。 :-P

大宅

國民生產總值:1895

It depends on what kind of milk powder wow
U can check from the can

洋房

我個女依家每次飲奶都”扭計”,悟肯乖乖飲,好似悟肚餓, 我”99”話肚餓就會飲啦
都悟知點算好.
:-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:1232

我阿b每日飲26-30安左右,有時飲奶都”扭計”,我覺得佢有”風”唔舒服,同佢坐直身”ah”左d氣;佢會乖乖飲埋d奶gar

禁止訪問

國民生產總值:1383

別墅

國民生產總值:949

每日30安,佢食完重好似唔夠,不過驚佢超磅(佢兩個月已是中大碼b),所以遲d去完健康院先決定加唔加

別墅

國民生產總值:997

我亞B每日飲1,26Oml。因為佢而家夜奶都未戒,仲頭痛 :-(
不過今日我見過医生,佢話個個B食量都吾同,食得多小都吾重要,指要發展健康就ok.

大宅

國民生產總值:1052

my bb sometimes drink 18oz, sometimes drink 28oz a day!

my 99 suggest me to give her 開奶茶, what is it actually?

大宅

國民生產總值:4284

Sharon,
sophie 2.5~3.5(即現在)個月都係約 5 [email protected] x 5餐 = 25 oz/day, 但佢已經由出世 25 線到現在接近 75 線(似我兩公婆好吸收), 好驚佢遲 d 要減肥
所以好難單靠食量多少來衡量, 只要 bb 體重有增長(可參考健康手冊圖表), 有運動, 就 okay 唔駛擔心!

大宅

我個B (6ozmilk powder x 3餐) + (4.5ozbreast feeding x 3餐) + 夜奶(2ozbreast feeding x 2餐) = 35.5oz(保守估計)體重屬中碼... ...哂米飯

禁止訪問

國民生產總值:1383

大宅

車厘2媽,

可能same as me, 食極唔肥;又可能成日郁手郁腳,燒耗曬D energy

別墅

國民生產總值:825

gigi 每日食 20 - 25oz x 5餐

洋房

REGINE,

THANK YOU. :-P

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.