意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 14|主題: 149930

跳至
日本買尿片,奶粉方便嗎?

大宅

國民生產總值:4073

日本買尿片,奶粉方便嗎?

將會帶囡囡去本洲, 唔知應該點預bb 日用品, 如果帶唔夠個邊易唔易買到

禁止訪問

國民生產總值:1871

Re: 日本買尿片,奶粉方便嗎?

侯爵府

國民生產總值:22527

好媽媽勳章

有...
不過要睇食咩brand AL~~~
不過如果唔係去好多日...
應該都夠食...
因為拎都係拎one can未開封的奶粉去...
同有奶粉的奶粉格

侯爵府

國民生產總值:23056

有冇媽媽去日本買森永大仔奶粉呀?? 幾錢呀? 抵嗎??

子爵府

國民生產總值:12826

好媽媽勳章

stephenietam 寫道:
有冇媽媽去日本買森永大仔奶粉呀?? 幾錢呀? 抵嗎??

akachan 賣29xx yen (1pack2罐裝)仲有贈品

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

侯爵府

Lok1206
咁咪抵好多~~ thx~~

仲有, 有冇話去邊度買好d架??

男爵府

國民生產總值:6976

請問知唔知明治大仔大約幾錢罐?
去到先買尿片會買咩牌子多呀?

子爵府

好媽媽勳章

*豬仔包* 寫道:
請問知唔知明治大仔大約幾錢罐?
去到先買尿片會買咩牌子多呀?

大約$200蚊港幣2罐
我通常都係買mickey or merries尿片

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

子爵府

好媽媽勳章

Lok1206
咁咪抵好多~~ thx~~

仲有, 有冇話去邊度買好d架??

係架~~
我like去akachan買...

侯爵府

Lok1206
請問akachan係咪周圍都有架?? 係supermarket定係藥房黎架?? sorry, 咩都唔識, 問咁多問題....

子爵府

好媽媽勳章

Lok1206
請問akachan係咪周圍都有架?? 係supermarket定係藥房黎架?? sorry, 咩都唔識, 問咁多問題....

akachan係一間專賣bb & 小朋友野的店...東京最近的分店喺五反田(山手線可到)..

大宅

Lok1206,
我跟團去, 好似無去妳講o既地方

Lok1206 寫道:
[quote]
Lok1206

akachan係一間專賣bb & 小朋友野的店...東京最近的分店喺五反田(山手線可到)..[/quote]

侯爵府

siuman
我都係跟圍呀.... 咁點算呀.... :cry:

大宅

Hi! stephenietam,

妳幾時去? 報左邊間?
我盡量會帶足奶粉, 尿片去
siuman
我都係跟圍呀.... 咁點算呀.... :cry:

侯爵府

siuman
我8月4號去日本呀, 你呢? 我囡囡其實3年黎從未肯飲過奶粉(佢試過市面上9成奶粉<--佢係人奶bb), 但係個日去人地屋企攞左少少森永比佢, 佢竟然係飲左4安, 我開心到傻左~~ (一般人唔會明飲得4安有幾開心 ) 但係我住係澳門架, 澳門冇呢隻奶粉賣, 所以咪想過日本買lor~~

我上過akachan個web呀, 佢下個星期啱啱減價, 2罐大仔先2800yen炸~~ 但係我跟團, 唔知搵唔搵到akachan..... :cry:

大宅

stephenietam,

呢排無上網, 今日先見到妳msg, 我諗妳都返左黎, 好玩嗎?

我23號先出發, 錦妳最後買唔買到奶粉 可以話我知妳點預囡囡d 日用品

thanks

複式洋房

國民生產總值:326

尿片可以唔帶, 但最好帶定奶粉. 因為除左日本牌子外很少選擇 :tongue:

侯爵府

我啱啱尋日番黎, 日本買奶粉同尿片超................唔方便!!! 佢唔同香港有藥房就有得賣, 一定要去bb用品專門店先有, 好似我咁, 就足足搵左6日先買到(我跟團), 仲要專登坐的士去bk媽媽教o既Akachan先買到....

侯爵府

caerion
係呀, 去到Akachan咁多o既bb舖(11層)都係得3個牌子:雪印, 明治同森永....

侯爵府

siuman
我返左黎啦~~ 我買到奶粉, 不過真係好好好難... 你可以去睇下我囡囡去日本o既日記, 希望幫到你... (唔係好pro架炸... 係我囡囡個角度寫o既....)

http://www.babyhome.com.tw/calendar/0,mid123064.htm

記得帶傘同太陽油, 晒c人架~~ 我同媽媽同囡囡變左3舊朱古力~~

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.