潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

去日本買童裝?

我過幾日就會同囡囡去日本啦~~ 想問下邊度有又平又靚o既童裝買呀??? thx~~

伯爵府

Re: 去日本買童裝?

日本邊樹, 東京/大阪/北海道 ? 一般去outlet 都ok

侯爵府

我會去東京同大板, 但係7日會去4個樂園, 怕唔夠時間買野...

我會去新宿歌舞伎町, 御殿場Premium Outlet, 京都駅同心齋橋only.... 個度有冇平靚正童裝賣呀?? thx~~

伯爵府

7日去東京同大阪, 好趕 ?-(

如果大阪係尾站, 可以去Rinku Premium Outlet 因為好近關西機場. 如果你去大阪海遊館, 響隔離個MALL d 童裝都幾平.

好過去御殿場Premium Outlet, 留多d 時間玩disney 重好

大宅

御殿場Premium Outlet唔去好過,冇咩買架。
反而BAYSIDE果個OUTLET就有好多平野。

日本其實都好小童裝、B衫賣,我自己就覺得响吉祥寺就最平、買得最多B野。响唔知邊間三越我買到WINNIE THE POOH既奶樽,仲要係膠架,好過我買左KITTY係玻璃唔敢比亞B用。

侯爵府

咁聽你地講, 御殿場真係冇咩好買wor... 最衰我係跟團, 所以冇得自己揀去邊個outlet.... 唉.... :cry:

咁我另外會去個幾個地方會有童裝賣嗎?? 如果去日本買唔到童裝/鞋會好好好好好.... 失望!!!

侯爵府

up~~

男爵府

我7月先去完返黎, 其實御殿場個outlet 真係又無咩買既, 不過如果映相果度都幾靚架, 因為佢個look係抄人地外國(我係new zealand行過一個差吾多), 但果到都有Gap, 同miki house.... 我都買左幾件衫比仔仔, 特別係miki house 比hk 平好多, 有d 7000-9000yen 都減到成1000幾yen , d 日本人買好多架, 如果你買女仔童裝會多選擇過男仔...d 鞋仔又靚, 咁實平過hk 買既......既然你要去不如都去睇下啦......

因為我個tour 又係去歌舞妓町, 但你可以吾跟佢行架, 因為我去過, 所以留番d 時間去伊世丹百貨行blue label burberry 同agnes b, 佢地d 衫同袋都平, 我幫d fd 買左d 袋....仲係附近既藥店買左好多sofina , DHC 做手信.....因為平好多架.....Sofina 有7折, 好以uv cut milk 都係 around $150到, 有d 又有set 裝....

希望你地玩得開心d.....

侯爵府

bebe1217
咁mikihouse1000幾yen又真係抵wor, 但係你係7月去, 啱啱係sale, 我怕我過兩日先去冇晒sale.... 貴到買唔落手.....

男爵府

stephenietam,
我7月中返黎, d 衫都仲有size, 不過女仔d size 多d, 男仔多數得番d 細size, 我個仔係mikihouse 都只係買左3件tee, 好以, 1050yen, 不過都抵ar, 但女仔又有外套又有裙仔, 真係羨慕d 女仔..... 如果太貴真係吾好買, 因為吾值麻..

侯爵府

bebe1217
thx~ 咁希望我去到仲有size同仲on緊sale啦~~

首頁

尾頁

跳至