懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果用背囊做奶粉袋會唔會唔方便

想請問各位媽咪, 如果用背囊做奶粉袋會唔會唔方便, 因為我個係A字膊, 用側咩袋會成日跌帶, 但係又唔知用背囊方唔方便. 請各位比下意見

子爵府

好媽媽勳章

Re: 如果用背囊做奶粉袋會唔會唔方便

用背囊最方便tim呀,吉左兩隻手出黎都抱到亞b,一個人去街都搞得掂,而且兩邊力平均d,博頭都無咁痛.我見有d媽咪單手抱b另一隻收bb車,個袋就係揹住背脊
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

公爵府

好媽媽勳章

背囊方便好多

複式洋房

係呀...用背囊係最方便架...

大宅

禁係唔係越多間隔越好呀

大宅

BK Milk勳章

有冇邊款好介紹?

複式洋房

我用普通運動鋪買的背囊,都幾好用呀!個款好d,老公都願意拎d。

男爵府

我都想買個媽媽袋﹐運動用的背囊好似無咩隔間﹐甘放東西會不會難放D﹖各位媽咪你地會點放野﹐教下我呀﹐我成日都整到個袋好亂。

複式洋房

唔難放呀...我先用密實袋分類裝好每樣野再放入背囊...

子爵府

好媽媽勳章

porter好好用吖,好多格.不過我都跟愛笑媽媽一樣,搵d袋分類裝.
1.衣物一組(布質,尼龍或不織布袋)--出街用被仔,我搵大浴巾,輕身不太厚不太薄又不太大,出入冷氣商場最好.替換衫褲一套,大汗有或cc整污糟有得換.

2.換片一組(布質,尼龍或不織布袋)--尿片,換片墊,乾濕紙巾

3.食物一組(密實袋可以次次換)--奶樽,奶粉,水壺,粥仔或糊仔,零食

4.紗巾--(防水膠袋)最好有耳仔挽,可以掛係袋又可以掛係車仔柄隨時用到.

係街隨時執生方便得多
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

renren,
你好organised呀﹗等我學下先﹗

首頁

尾頁

跳至