親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下近期去海洋公園多人嗎?

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 想問下近期去海洋公園多人嗎?

我 23/7 去過都 OK o既...That mean is 排隊唔係太耐...最最最耐都你水母館排o左半個鐘

大宅

我就22/7去過,都唔係好多人。
不過就好熱

伯爵府

BK Milk勳章

anyone have been there recently? crowded?

thanks

男爵府

我舅母

大宅

2020勳章

我都剛剛剛去完, 感覺仲多人過迪士尼

伯爵府

BK Milk勳章

Thank you for all reply and I am planning to go on 1/9. A lot of school start on 1/9, right? Hope not too many people.

民房

夏水禮的活動好玩嗎?
晚上情況有沒有人報告一下???謝謝

珊瑚宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我8月23日同仔仔去過...我覺得都十分之多人..大多數都係自由行或旅行團多 天氣又熱...去完我覺得好辛苦囉

夏水禮..睇人玩就好好玩..不過如果去玩,就要著拖鞋,帶定衫去換囉...因為夏水禮..個個game都會濕晒成身

大宅

So many people

民房

打算月尾去,應該少人dla

男爵府

夏水禮的活動好玩嗎?晚上情況有沒有人報告一下???謝謝

我早2個星期六一個夜晚去, 人好多, 年青人, 自遊行, 小朋友所有都多, 但始終海洋公園大, 我上山坐cable car 唔駛排. 夜晚冇日頭咁熱, 我d女玩夏水禮, 兒童皇國好開心. 不失為一個節目. :-P
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

珍珠宮

好媽媽勳章

我都諗緊9月3日去, 剛發現全年通行証9月1 日加10%呀, 如果去我會在web site apply.

男爵府

我上星期六夜晚去, 冇日頭咁熱, 舒服d. 主要玩夏水禮和兒童皇國, 唔算多人, 排一陣就玩到. 9點幾先坐吊車, 去水母館, 唔駛排隊. 但比起新開幕時, d水母起碼小左三分二:cry: . 夏水禮幾好玩, 但有d遊戲一定要著拖鞋先批准玩, 我地又無預備 . 雖然只玩左4小時, 但比起日頭樣樣要排餐死, 玩的玩意更多. 夜晚又冇日頭咁熱, 舒服好多.

男爵府

I go there on 28/8, many people.
I need waiting for the bus at 金鐘 about 45 mins.

If you want to see jellyfish, you need to wait 30-45 mins.

People and people everywhere.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

2020勳章

昨天 29/8 去左, 我都覺得十分之多人..大多數都係大陸人, 天氣又熱...去完我覺得好辛苦。
11:30am 金鐘唔洗排隊, 有629巴士在等~~~水母館排左45 mins, 裡面很細, 加超多人, 小心裡面有很多mirror及燈光很暗, 有d人撞到 ~~~很多大陸人的關係, 時常見到打尖的情況 ~~~海洋劇場差左很多, 時間愈來愈短, 20 mins內已完, 沒有邀請人上台玩的環節了~~~ 一睇完海洋劇場, 即去坐纜車, 唔洗排隊~~~4:15pm下水禮濕身區要排45 mins~~~睇安安佳佳是全日最舒服的時間, 冷氣很凍, 很正。

珊瑚宮

2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

babychin...點解你29號去可以唔駛點排隊坐巴士既??我上星期三23日去...排左大半個鐘先上到巴士 :-( 纜車又要排大半個鐘...

不過海洋劇場...我果日睇係有請人上台玩架喎...不過時間就真係比之前短左好多

別墅

想16/9去呀∼星期六... 會唔會超級多人?
通常會逗留幾耐??

大宅

2020勳章

月希
可能是你們上星期要排隊的關係, 城巴改善左d班次, 我地去到有3輛629在等, 沿著人龍排, 很快已上左車, 車都不是很 full。
因為上年去的時間, 纜車排左大半個鐘, 上年的經驗 + 昨天排水母館45 mins, 個人差不多死左甘, 所以, 我地睇海洋劇場時, 特別選左d "走鬼位", 一睇完即走, 快步行去纜車站, 所以不用排, 不過, 天氣真的很熱, 很辛苦, 及見到很多大陸人打尖, 真興 !!!

大宅

我今天剛去完,遊人都不算太多,夏水禮排隊都不需很多時間。
夢,使軟弱的人堅強起來

首頁

尾頁

跳至