懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

你們有沒有幫bb買for將來讀書的教育基金??你們會供多少年?

如題

複式洋房

Re: 你們有沒有幫bb買for將來讀書的教育基金??你們會供多少年?

沒有,bb讀幼稚園要用的錢很多,就算有需要都會遲d先考慮。

複式洋房

Re: 你們有沒有幫bb買for將來讀書的教育基金??你們會供多少年?

我打算買,已約左zurich保險經紀睇下有什麼基金好買,佢話供款額由$300起,我都係唸住用飲餐茶的錢,少少地供幾伯元,供到佢入大學攞!唔夠就要靠佢自已啦!樣樣同佢搞妥,佢會變得好依賴父母........
我老公都係一路返工,一路讀o.u.,使左十萬,攞到張紙咋!

複式洋房

我有幫 bb 買 "國衛", 不過就比較貴 ,
(連所有人壽 , 住院 , .......等等)
約$1,700 供18年...
供咁多錢係因為將來自己可以選擇多 d 地方比小朋友讀書...

大宅

會買基金, 一路供到佢讀完大學.

洋房

我有,一年美金三千,供10年。

大宅

我都有打算買, 約左個agent今個星期比d資料我,我想佢到18歲可以有筆錢打算下,之後就等佢自由發展ga la...我個理念係我唔洗佢養我o甘辛苦, 但我只會養到佢18歲, 因為我要留返d錢自己養老...o甘會最好law,如果佢要養我, 佢既成就會有限....

大宅

我已經買左儲蓄基金,$5000一個月,預計供20年,到時佢讀唔到書起碼有筆錢買樓娶老婆,不過唔會話俾個仔知,怕佢(鳳止)問屋企檸
等佢出世再買份幾百元的醫療保險就夠啦

別墅

月供成五千蚊? 年供六萬蚊?? wa..你好有錢呀!
qqbobo 寫道:
我已經買左儲蓄基金,$5000一個月,預計供20年,到時佢讀唔到書起碼有筆錢買樓娶老婆,不過唔會話俾個仔知,怕佢(鳳止)問屋企檸
等佢出世再買份幾百元的醫療保險就夠啦

首頁

尾頁

跳至