自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

放假會帶小朋友去邊??

小朋友兩歲幾,好多時放假因為大家都怕熱,所以只係行

大宅

Re: 放假會帶小朋友去邊??

我book左黃金海岸hotel,會同仔仔入去玩(2日1夜). 仔仔very like this hotel, he's very excited now!!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

其實 2 歲幾都係不外乎去下公園玩下, 其實小朋友有得玩就唔會怕熱架啦.... 咁多然而家 D 天氣實在太熱被免係下午段出街啦.... 或者同佢去圖書館睇下書, 揀 D 有趣的圖書你講比佢聽, 一來有冷氣嘆, 二來又可以培育讀書的興趣.

[quote]
芝達 寫道:
小朋友兩歲幾,好多時放假因為大家都怕熱,所以只係行

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果係指星期六.日, 我都會安排1個小朋友愛去的地方+陪我去我要去的地方, 視乎天氣而定,如下:

1. 圖書館
2. 書局睇新書 (唔買)
3. 泳池游泳
4. 沙灘玩沙
5. 去商埸睇玩具 (唔買)
6. 去公園遊樂場
7. 踩單車

如果落大雨, 就留在家中陪佢睇vcd, 上網 或者玩玩具。

間中又會報d一天團 去參觀香港景點,當然係預早已安排非當日決定。

男爵府

逢星期三, 可以帶小朋友去參觀一些展覽館,
全部都係免費架!

如:太空館, 科學館, 海防博物館, 香港歷史博物館.....

男爵府

牛奶仔 寫道:
全部都係免費架!

如:太空館, 科學館, 海防博物館, 香港歷史博物館.....

我依家先知道原來逢星期三,呢

洋房

全部都係免費架! 正呀!

別墅

芝達 寫道:
[quote]
牛奶仔 寫道:
全部都係免費架!

我依家先知道原來逢星期三,呢
[img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e269/takkee/11gz.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至