親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問下係日本反斗城買奶粉返黎既朋友....

佢會唔會幫你pack埋箱架???成箱買佢會幫你用繩扎起嗎??
thanks

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

Re: 我想問下係日本反斗城買奶粉返黎既朋友....

會架, 我試過呀~
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

伯爵府

2020勳章

Pack 箱是會的, 但繩扎起就無, 我上次第2 日買, 第4日可以送到我間酒店添, 可能路程短, 只需1000yen 運費

Venessa 寫道:
佢會唔會幫你pack埋箱架???成箱買佢會幫你用繩扎起嗎??
thanks

子爵府

2020勳章 醒目開學勳章

我04年去時, 有幫我用繩扎起喎~ 我自己拎, 無叫佢送貨, 因為我第2日就走喇~ :wink:

http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

侯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今年easter去左大阪, 買左好多奶粉, 玩具, 食物等等, 問佢地要個箱pack野都問左好耐, 原全溝通唔到, 最後要指手畫腳做身體語言先問到佢比個箱, 之後仲要自己pack, 同埋搬出去街口搭的士.

別墅

請問買那隻奶粉, 森永, 雪印還是和光堂呢, 幾多錢咖 ? 平香港多少呢 ?

別墅

3b
I also will go to Osaka in coming Oct with my 3 years old daughter, do you know any nice place for my daughter ?
The price of milk power is it big different than HK ?

侯爵府

我啱啱上網check過 (akachan.co.jp)森永大仔2800yen2罐(減緊價, 但係有bk媽媽話都係大約200hkd2罐)~~ 雪印同森永差唔多, 和光堂就會平少少(好似大約2500yen/2罐)~~

男爵府

好媽媽勳章

一箱8cans,妳一箱一箱咁買咪得囉,反斗城平過akachan,森永$26xx�2cans,有copuon拿,即時減200yen∼∼

大宅

731mon 寫道:
反斗城平過akachan,森永$26xx�2cans,有copuon拿,即時減200yen∼∼

我上toyrus.co.jp都睇唔到森永$26xx�2cans???
做完優惠嗎 ????

男爵府

好媽媽勳章

侯爵府

kimimi,

我剛剛同re-on訂左一箱雪印(大仔) $1,160/8鑵, 平均$145/1鑵, 而我地0係反斗城買2鑵, 都係yen2,999(當時有yen200 discount coupon送), 即是yen2,799/2鑵, 對換約hk$94/1鑵, 仲送一盒餅乾, 你話係咪抵好多.

伯爵府

2020勳章

當年我托左28Cans返來, 好彩有車接送, 返到家真是好滿足啊! 亦令我對此旅程, 印象深刻 :wink:

侯爵府

3b
咁真係差好遠wor.... 想問下日本多唔多反斗城架?? 有冇咩遊客區有架? thx~~

侯爵府

stephenietam,

日本反斗城"click here"你可以睇下邊間方便自己.

CMMANDY,
嘩, 28鑵咁多! 我可以想像到你當時好滿足個樣, 因為我買完之後都係.

侯爵府

啱啱睇左日本反斗城個web, 和光堂真係好抵wor, 買二送一, 三罐都係3299yen~~ 有冇bb試過晒和光堂同森永架? 唔知d味似唔似呢..... 或者和光堂好唔好飲呢... thx

別墅

謝謝各位媽媽報料,咁你地覺得那隻牌子好呢 ?
我怕可能無咁多時間去搵日本反斗城, 因為頭尾得三日行程,點算好呢 ?

侯爵府

kimimi, stephenietam,

通常0係日本買奶粉既人都係飲開, 如果你地既bb未飲過, 會唔會腸胃唔適應 ? 雪印同和光堂都幾好, 明冶就比較sweet.

侯爵府

3b
其實係咁架, 我囡囡飲左3年人奶, 咩奶粉都唔肯飲, 但個日係朋友屋企攞左d森永番黎, 佢又肯飲, 咪想買lor~~

大宅

想問吓日本反斗城個web揾唔到奶粉既, 我想買森永細仔呀

首頁

尾頁

跳至