意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 53|主題: 38746

跳至
你地同老公有咩野傾???

大宅

國民生產總值:4044

2018勳章 好媽媽勳章

你地同老公有咩野傾???

我想問下大家結咗婚之後有冇同老公少咗話題,生埋亞B就更加冇呢???如果有既話,你地會同老公講咩???我同老公講亞女同亞B,但係講得多佢都冇咩反應!!!有咩辦法可以同老公多番D野講???等佢唔使成日都好似路人甲咁!!!

子爵府

國民生產總值:10029

2018勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 你地同老公有咩野傾???

你0地有冇共同興趣and朋友呀,
一齊出去玩多d, 大家話題都會多d0架啵~~~

王國長老

國民生產總值:51752

好媽媽勳章 王國長老

我地好多時都傾D 無謂野,
兩個講一輪又傻笑一輪咁囉!
當然正經既傾吓個仔D 野喇,
講吓我地兩個屋企人咁囉,
我又講吓公司既野八卦人地D 野佢知,
但佢又唔講公司野我知,男人無咁八,哈哈!
仲有我地有兩隻貓,我會講吓貓經,
佢有時唔抵得,因為D 貓唔痴佢囉!

大宅

揍住2個小朋友都冇咩時間啦!而且我地都冇咩朋友,間唔中去下我既家庭聚會囉!!!佢同我講工作D野,我又唔係好明,有時會比錯反應佢,所以佢都少咗同我講! :cry: :cry:

侯爵府

國民生產總值:23302

好多野可以傾架喎~~
我會講下今日網上發生左d咩事啦, 有咩特別d既野啦(例如之前巴士阿叔單野都係我同佢講, 佢先可以早過其他同事知道, 仲好威咁同人地晒命!!)
講下新聞啦, 佢唔睇報紙, 唔上網睇新聞, 唔睇電視新聞, 真係靠我睇完report比佢聽架咋!!
傾下人生啦, 有時會講比佢聽我對人生既睇法同態度, 針對佢既問題, 灌輸一d想法比佢!
傾下佢公司啦, 有好多時佢都會想聽下我既意見, 或者係純粹想搵人聽下佢發洩下不滿!
傾下未來啦, 由幾時有bb, 有bb之後會做d乜, 到點樣教育bb, 到老左我地想做d乜, 想去邊度旅行, 有咩心願, 都可以傾一餐架!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

國民生產總值:13635

我地咩都傾得一餐, 我媽咪都話唔知點解我地傾咗10年,都可以咁多野傾~
佢係我大學同學, 嗰時未結婚,唔一齊住, 冇見面嗰日, 可以一日傾2個小時以上電話!
依家都日日傾~兩個都係多嘴嘅人卦~

大宅

新聞~冇大事發佢唔會有興趣喎!
人生~佢既生活態度同諗法同佢屋企人一樣,隨緣!(即係咩都唔會做)佢屋企有個名句,佢全家都信到十足!
名句 : 多做多錯,少做少錯,唔做就唔使錯!!!

(未來就更加唔使講,都未到!!!!)佢會咁答你!
你話仲有咩可以同佢講?!?!

子爵府

國民生產總值:13635

ykcde,
咁你地有冇共同興趣?
例如, 行山,打機,電視,小朋友 etc
由一啲無聊野開始傾, 唔好咁heavy,可能會好啲~

禁止訪問

國民生產總值:25495

男爵府

國民生產總值:6946

我地兩個都唔係多野講

大宅

國民生產總值:4293

畀面勳章

淨係講佢d工作上o既野同埋個囡,都無其他野傾喇!悶呀!

禁止發言

國民生產總值:14500

好媽媽勳章

別墅

國民生產總值:605

我同老公乜都會傾
應該係因為佢本身鍾意傾計
有時我唔想理佢 佢都一直講

可能你講太多亞女同亞b既野 佢會覺得悶
你可以留意一下佢有乜嗜好
再講一d佢鍾意既話題 睇下會唔會多番d野講
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

大宅

我就好鍾意睇,老公佢痳痳地睇!你俾佢睇電視佢會成個人定咗,我地試過為咗睇電視嘈!!!同埋佢成日睇咗唔入腦,唔記得自己已經睇咗N咁多次!!! :lol: :lol: :lol:

ha8mo 寫道:
我同老婆好鍾意一齊睇D Documentary既片
鏗鏘集、星期二檔案、新聞透視、警訊果D乜都岩
我地睇完就猛講,好開心既

我老婆尤其鍾意警訊果D騙案
要我單撈來剪輯俾佢阿媽睇

禁止訪問

國民生產總值:12239

侯爵府

國民生產總值:22402

咩都講, 上至國家大事, 小至雞毛蒜皮都會講架喎!
睇完電視又講一餐, 有時講下公司野, 屋企野, 朋友野, 上網見到既好笑野, o係街見到既好笑野, 討論下人生哲理, 對某d事既睇法, 教會野, 聖經既領受同觀點....有時一齊搭車留意下身邊發生既人和事又會笑一大輪!!!

大宅

國民生產總值:2328

好媽媽勳章

無所不談~~其本上每日既事都講,返工d野啦,同事d野啦,亞仔d野,屋企d野,總之諗到乜就會講乜law

子爵府

國民生產總值:14864

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我會留佢傾計...乜都傾例如....砰砰車,波.放假去樹玩.近排工作方面開唔開心.我有會同佢計番工D事.自然話題會多o左.

洋房

國民生產總值:366

me too..

[quote]
Japenese 寫道:
我地兩個都唔係多野講

男爵府

國民生產總值:7554

我老公係口水佬,不過都唔係同我傾

同我一齊行街時,都係不停打俾佢d 朋友 ?-( ?-( ?-(

點解呢??
:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.