跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪有興趣join幼潛自組playgroup啊?

因為之前都有兩group媽咪分別係尖沙咀同官塘上過,聽有d媽咪得番o黎o既反應好似幾好,唔知呢度仲有無媽咪想join幼潛呢?詳情如下:

幼兒潛能訓練課程
===============
這是一項按孩子成長階段而設計的活動課程,內容包括有刺激大肌肉、小肌肉、智能、社交、語言、情緒及自理等能力的活動,由經驗的專業導師指導父母「了解」嬰孩的特性,「掌握」輔助成長的「技巧」,完成課程之後,家長學會了接近30個親子遊戲,而每個遊戲都可為孩子的成長奠定不同能力的發展基礎。

適合對象: 6-24個月嬰孩及其一名父母
上課時間: 每堂一小時,同組孩子年齡不超過3個月距離,而確實時間則有待截止報名後才能通知,請在報名表格填寫清楚所選擇日期、地點及選取上午或下午課程。
上課形式: 6-10家庭單位以小組形式參與,每堂由導師指導3-4個不同活動,供家長與嬰孩一起進行。
證  書: 凡完成八堂或以上者可獲出席證書,凡連續參加兩期者,可獲成長發展報告。
導師資歷: 專業幼兒工作員,從事有關幼兒工作五年或以上經驗。
收  費: $1,500會員 / $1,700非會員(共十堂)

因為報名時間緊迫,所以希望有興趣o既媽咪盡快報名,湊夠8個就可以組班o架喇!
我prefer星期日下奏,地點想係官塘區(因為多泊車位)
1. qutiebaby

複式洋房

Re: 有無媽咪有興趣join幼潛自組playgroup啊?

quitebaby,
e~~我有興趣wor~但我想知由幾時開始?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 有無媽咪有興趣join幼潛自組playgroup啊?

preciousbb,
應該係 9 月中.

不如果有興趣就要快啦,因為5/8 deadline 啦~~

男爵府

好媽媽勳章

仲有呀, 要夠 8 個先可以自組開班架~~

因為之前都有兩group媽咪分別係尖沙咀同官塘上過,聽有d媽咪得番o黎o既反應好似幾好,唔知呢度仲有無媽咪想join幼潛呢?詳情如下:

幼兒潛能訓練課程
這是一項按孩子成長階段而設計的活動課程,內容包括有刺激大肌肉、小肌肉、智能、社交、語言、情緒及自理等能力的活動,由經驗的專業導師指導父母「了解」嬰孩的特性,「掌握」輔助成長的「技巧」,完成課程之後,家長學會了接近30個親子遊戲,而每個遊戲都可為孩子的成長奠定不同能力的發展基礎。

上課時間: 每堂一小時,同組孩子年齡不超過3個月距離,而確實時間則有待截止報名後才能通知,請在報名表格填寫清楚所選擇日期、地點及選取上午或下午課程。
上課形式: 6-10家庭單位以小組形式參與,每堂由導師指導3-4個不同活動,供家長與嬰孩一起進行。
證  書: 凡完成八堂或以上者可獲出席證書,凡連續參加兩期者,可獲成長發展報告。
導師資歷: 專業幼兒工作員,從事有關幼兒工作五年或以上經驗。
收  費: $1,500會員 / $1,700非會員(共十堂)

因為報名時間緊迫,所以希望有興趣o既媽咪盡快報名,湊夠8個就可以組班o架喇!
2. mc
3.
4.
5.
6.
7.
8.

複式洋房

洵媽,
唔該晒~o甘我報左先啦!

幼兒潛能訓練課程

2. mc
3. preciousbb
4.
5.
6.
7.
8.

大宅

洵媽,唔該晒!

寧媽,check pm啦!

複式洋房

麵包老師,check pm~

大宅

麵包老師 :

我地尖沙咀班因為想繼續跟番導師廖太, 而佢話會mark星期日下午3:15 果班比我地原班同學, 地點亦係官塘, 初部已有6個 媽咪o.k., 廖太係咪都係咁同妳地講呀? 佢食兩家茶禮?????

男爵府

好媽媽勳章

jumbo_mandy,
我諗麵包老師個面未 confirm 邊個導師同時間架,因為佢地
係初次申請∼∼

我地大坑東班就會去番大坑東度上堂,因為廖太星期六冇班,
所以會轉導師呀 :-( :-( :-( :-(

大宅

mchan89 寫道:
jumbo_mandy,
我諗麵包老師個面未 confirm 邊個導師同時間架,因為佢地
係初次申請∼∼

我地大坑東班就會去番大坑東度上堂,因為廖太星期六冇班,
所以會轉導師呀 :-( :-( :-( :-(

oic...
仲諗住有機會見到妳地添

男爵府

好媽媽勳章

幼兒潛能訓練課程

2. mc
3. preciousbb
4. dorisfung
5.
6.
7.
8.

大宅

畀面勳章

嘉嘉媽咪:

會長講得好啱,廖太真係教得好好,我地一班媽咪都好想繼續跟番佢,但係星期日下晝上堂會冇咗一日時間,反而星期六下晝d時間會好用d,所以我地商量之後決定更改時間地點,而你地mark咗星期日下午3:15個時間咪就係我地宜家上堂個時間law,真可惜,大家冇緣見面tim :-( :-( :-(

有興趣join幼潛自組playgroup嘅媽咪,如果時間許可,我建議大家係早d上堂會好d。

<b>[size=medium]好開心呀!囝囝今年10歲喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

大宅

嘉嘉媽,
洵媽講得o岩!我地無mark到導師o架!想初步定星期日下午o既官塘,齊人就報名,雖然知道廖太幾好,不過知你地mark左,所以我地應該係第二個導師!

男爵府

好媽媽勳章

麵包老師,
如果你地唔係 3:15-4:15, 咁都可以問下可唔可以 reserve 廖太喎~~

大宅

既然廖太咁好口碑,我非常prefer廖太,時間最好around 2pm,食完lunch慢慢上。

thanks a lot!

大宅

我地齊人先打去request廖太喇!

咦!校長你都o黎啊?

大宅

咦,麵包老師,你唔知我幾時都係咁撐你咩?

大宅

各位 :
妳地如果唔介意, 可唔可以暫時hold一 hold接受報名至今日lunch前, 我要再call 一 call d 同學, 因為地點改左, 有d媽咪嫌遠, 可能得4或5個tst同學o.k., 我地join埋一班咪得law..., 時間方面, 我可以試同廖太講, 提前至around 2pm,
等唔等我???

大宅

嘉嘉媽,如果真係夾埋一班,時間可以遲少少都無問題,例如2:30pm,睇下其他同學意見。

thanks

大宅

校長, 麵包老師 :

咁一於等我消息囉喎!

首頁

尾頁

跳至