跳至

首頁

尾頁

別墅

你地會唔會比工人單獨湊BB落去公園散步?

大宅

Re: 你地會唔會比工人單獨湊BB落去公園散步?

why not!
BB 吸吓新鮮空氣!

男爵府

好媽媽勳章

Henry星期一至五常常跟工人去公園玩..

大宅

差不多日日去...

伯爵府

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

唔會,因為唔放心!

別墅

聽你地咁講,我都放心的。

我比工人帶落街,有時工人要帶BB一同去湊姨甥女放學。 我個仔出街好開心。 本來我都無所謂。 但我聽過唔止一個媽咪話唔好,話我太放心,真係有D唔開心。

試想下,你自已一個人屈在家,個人都唔開心,都要行下啦! BB 同工人一樣悶。

大宅

你自已一個人屈在家,個人都唔開心,都要行下啦! BB 同工人一樣悶------<

very much agree!

別墅

angfun 寫道:
你自已一個人屈在家,個人都唔開心,都要行下啦! BB 同工人一樣悶------<

very much agree!

多謝你的安慰! 我個心都好過D。

男爵府

差不多由BB坐到開始,我就比工人帶佢落街,
一.比BB吸新鮮空氣
二.比BB接觸多D人,唔怕陌生人
三.比D空間工人輕鬆下
大家開心!
但要提工人,只能去幾耐,因為有D工人會同"自己人"傾/玩到忘形,令BB在外太耐就唔好啦
講真...你唔比工人去街,屈住係家,佢情緒唔好,我重唔放心...只要佢對BB好,基本要求的家務做到,我同老公都覺要比佢一D空間,將心比己,我們都係打工,都想間中"蛇"下

別墅

kitna 寫道:
差不多由BB坐到開始,我就比工人帶佢落街,
一.比BB吸新鮮空氣
二.比BB接觸多D人,唔怕陌生人
三.比D空間工人輕鬆下
大家開心!
但要提工人,只能去幾耐,因為有D工人會同"自己人"傾/玩到忘形,令BB在外太耐就唔好啦
講真...你唔比工人去街,屈住係家,佢情緒唔好,我重唔放心...只要佢對BB好,基本要求的家務做到,我同老公都覺要比佢一D空間,將心比己,我們都係打工,都想間中"蛇"下

講得好咁!!去幾耐先適當??

大宅

沒有太陽曬正之下,應該可以是30分鐘左右. 可以考慮4-5點左右.

複式洋房

唔會, 一定唔會! 我到而家都無比鎖匙比佢, 每一晚都係我買送返屋企, 都唔洗佢出街, 佢一有時間就會同bb訓覺. 唔知係好定唔好, 不過我返工一定會安心d.
雷大B係2005年9月18日-瑪麗出世
雷細B係2008年5月28日-瑪麗出世

大宅

kitna, 我同你的想法及做法一樣。
基督是我一家之主

大宅

成日困係屋企好悶, 我會book定玩具圖書館, 叫姐姐帶佢去玩

男爵府

唔比鎖匙比佢...但唔怕發生意外時佢要"逃走"...但無事後,佢咪返唔到屋企囉!咁你工人有無手提電話,有事時可聯絡你...
因為我哥住個度,有次試過,火警鐘響,有埋救火車,要各住尸疏散,點知後來查明原來係小事,大家可以回家!如果工人無key,咪無得回家...
其實你住果度如果有club house,你可以比工人帶bb去 playroom玩,咁就會安全D,唔比bb落下街玩下,其實都有d慘
我個人意見,但都要視乎你個工人係點 :wink:

禁止訪問

大宅

我都係咁話,事關我個姐姐喺屋企都會遊魂,更何況落街,我驚會有更加不可思意既事發生
catstanley 寫道:
唔會, 一定唔會! 我到而家都無比鎖匙比佢, 每一晚都係我買送返屋企, 都唔洗佢出街, 佢一有時間就會同bb訓覺. 唔知係好定唔好, 不過我返工一定會安心d.

男爵府

所以話...[size=large]要視乎你個工人的工作態度和能力
重要視乎
[size=large]你同老公的睇法

首頁

尾頁

跳至