親子旅遊

跳至

首頁
12345...68

尾頁

王國會長

王國會長

訂了8月去沖繩后, 開始搵料而找到不少可去的地方, 但往往全無概念在那, 故現都釘左google map 上, 方便日后參考和計劃行程. 發現景點都相當分散, 看來無可避免自駕了.
如大家有乜值得去景點也歡迎提供.

http://goo.gl/maps/EpPSX

Day1
電話/Mapcode營業時間

14:40

到逹

16:00

OTS機場租車098-856-8877

17:30

洲際萬座酒店098-966-1211

19:00

元祖海葡萄店098-965-087017:00〜翌1:00(無休)
Day 2

9:30

亞熱帶果園

菠蘿園

13:00

午餐 大家

萬座毛206312098*60

15:00

Submarine Jr.

16:00

萬座沙灘游水

晚餐 海の家

放煙花

Day 3

上午萬座沙灘游水

午餐 海鮮料理 浜の家

14:00

跳蚤市場

15:00

琉球村

18:00

殘波岬燈塔

晚餐 我空我空

Day 4

Checkout ->兒童王國

午餐 美國村

14:00

美國村

16:30

首里城

18:00

DoubleTree Checkin

晚餐 + 國際通

Day 5

Checkout ->波上官

10:30

Shopping (西松屋, toysrus)

12:45

午餐 琉球新麺通堂

13:40

機場還車

15:40

回港

其他景點:
美麗海水族館

費用:
香港航空劈價機票二大二細共 $4,766
酒店: 三晚洲際萬座酒店 US$935 ($7,395), 一晚那霸DoubleTree JPY16,150
OTS租車(早割40): JPY15,582
香港機場接送: $500
Pocket wifi: $440
國際車牌: HKD80, 學車補鐘: $200 x 3

TV8  請問借車係邊,還車係邊? OTO, 我唔知點撰  發表於 13-7-25 15:54

男爵府

2018復活節勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

太正的分享,我8 月1出發,一行8人

象牙宮

回覆:分享沖繩景點/食店/酒店地圖

我而家係果度,你想睇咩玩咩?大家再分享。

fionaleung43    發表於 15-4-17 00:27

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

thanks for sharing. 真係有好多正景點.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Very good

Okinawa係呢幾日最hit topic

男爵府

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

觀光情報
http://www.visitokinawa.jp/tc/

http://www.okinawatraveler.net/?lang=zh&\"\"SID=6s1jnhou0ct6382nq54m82io87&gclid=COXexKzgx7UCFUNU4godgWUAvQ

bus tour
http://okinawabus.com/modules/english/teikan-ab-course-en.html

大宅

引用:我而家係果度,你想睇咩玩咩?大家再分享。

原帖由 mercurycc 於 13-02-22 發表
我而家係果度,你想睇咩玩咩?大家再分享。
請問7,8月係沖繩有咩玩?有冇花睇?

男爵府

男爵府

中伏了, 港航的機票真係抵, 但D酒店好鬼貴, 有D後悔
BTW, 我19/8-24/8 去六日

禁止訪問

引用:我而家係果度,你想睇咩玩咩?大家再分享。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+mercurycc+於+13-02-22+發表

王國會長

王國會長

HelloKitty 發表於 13-2-22 19:15
中伏了, 港航的機票真係抵, 但D酒店好鬼貴, 有D後悔
BTW, 我19/8-24/8 去六日
...
咁暑假就預左貴,致少可以省回不少機票錢。

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 13-2-22 14:49
Very good

Okinawa係呢幾日最hit topic

咪多得港航唔少 

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:分享沖繩景點/食店/酒店地圖+行程

溫馨提示,始終遠期機票加風險問題,大家如果唔係響酒店官網訂酒店時,最好選一些有可取消條款嘅酒店

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:分享沖繩景點/食店/酒店地圖+行程

我聖誕去6日,等大家暑假之旅完成返黎報料我先plan行程不過我已經打算21-23同25號共3晚住那霸,另外2晚未決定去邊

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-2-22 14:18
訂了8月去沖繩后, 開始搵料而找到不少可去的地方, 但往往全無概念在那, 故現都釘左google map 上, 方便日 ...

你會唔會4 晚唔同酒店 ?

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 13-2-23 00:14
你會唔會4 晚唔同酒店 ?

唔會啦, check in/out + pack 行李都花時間, 會住2~3晚同一恩納resort + 1~2晚同一那霸酒店

珍珠宮

瑩瑩老豆 發表於 13-2-23 00:29
唔會啦, check in/out + pack 行李都花時間, 會住2~3晚同一恩納resort + 1~2晚同一那霸酒店
...
我仲計劃頭尾兩晚那霸,中間三晚玩到邊住到邊,save返楂車時間

男爵府

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+13-2-23+00:29+唔會

原帖由 Lqueenie 於 13-02-23 發表
我仲計劃頭尾兩晚那霸,中間三晚玩到邊住到邊,save返楂車時間
Me too. 去度邊住邊,而家差一晚恩納的酒店未攪

首頁
12345...68

尾頁

跳至