懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實BB幾時先需要開始用枕頭架?

如題

我亞B就黎2個月,俾枕頭佢用未呢?

伯爵府

Re: 其實BB幾時先需要開始用枕頭架?

健康院話bb係唔洗用枕頭ga,1歲先用

大宅

米奇BB 寫道:
健康院話bb係唔洗用枕頭ga,1歲先用

係呀.....咁細唔使用住咖~~

男爵府

畀面勳章

1歲左右

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

洋房

我個b,就開頭用毛巾後來用bb窩枕.現兩個月多d啦,雖然咁細個係唔洗用,但我怕佢個頭訓到平晒所以比佢用羅,

複式洋房

原來1歲先用枕頭架....我老公都有講過,不過我唔信佢,嘿嘿!

我亞B就黎2個月,都未俾枕頭佢用,所以係度問下D媽咪先囉,我都怕佢頭瞓扁架,所以我好勤力幫佢轉頭仔同成日搓佢頭仔囉,嘻嘻~

男爵府

太細用枕頭係一種危險來架!!

複式洋房

The baby may suffocate if it turns when using a pillow. Nurses say a baby needs not use a pillow when less than 1 year old.
My son is now 20 months. He still sleeps without a pillow. In fact, I tried to give one to him, but when he sleeps, he turns and turns and usually his head sleeps outside the pillow.
Emily :roll:

珍珠宮

我囡一出世就用,不過係好平既~

大宅

我阿b都冇用枕頭, 出世到依家都係用毛巾墊高少少lor

複式洋房

我諗我都會用毛巾墊高少少

大宅

我都係用毛巾墊高少少 架:lol:

首頁

尾頁

跳至