懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

側睡瞓唔著, 要平睡先得! 點算??!?!

個個都叫我側睡... 話平睡唔好.. 但我側睡瞓唔著呀! 點算好呀1?!!?!!?!??

大宅

Re: 側睡瞓唔著, 要平睡先得! 點算??!?!

係呀, 大肚時向左側訓係最好, 不過我覺得最重要係你自己訓得舒服就OK啦, 我個時都會打側訓訓下轉左平訓咖, 其實打側訓係唔使阿B壓住你咁辛苦之嗎, 你覺得平訓OK既, 冇問題咖, 最緊要係訓到, 唔使咁執著一定要側訓既~~

男爵府

畀面勳章

側訓正常黎講係會訓得舒服d唧,但如果你覺得平訓舒服都冇問題架~
但我果時平訓就訓唔到了...個肚鬼死咁大,壓住覺得個人好似抖唔到氣咁架~kaka
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

我都系咁架~要平訓先得~但系我覺得唔一定要點既~自己舒服就得拉

]

男爵府

我都係要平瞓.........到而加都係, 所以會成晚轉來轉去! 因平瞓瞓得內又會重過頭唔舒服........側瞓又會搞到半邊身痛....好慘!! :-(
該用戶已被刪除

Re: 側睡

複式洋房

我就相反呀! 平訓就呼吸唔到, 但訓耐左則又好辛苦, 總之點訓都辛苦啦!!

民房

我一打側訓,亞b就係咁郁,攪到你好唔舒服,亞b鍾意我平訓,我平訓佢就會好乖,不過我就好唔舒服,成日郁嚟郁去,我唸要攪成兩個幾鐘先至可以訓到,我老公就頂我唔順,開始訓廳,有時等我熟睡中先入房訓!

伯爵府

我都鍾意平瞓, 側瞓瞓一陣條腰骨已經好唔舒服, 反而平瞓就無事

大宅

我正常係要打側至訓得著o既, 點之大肚之後個女唔歡喜, 要我打平訓, 雖然唔舒服, 但都無計, 最緊要佢唔郁, 唔係成晚都唔使訓

其實自己訓得 c 服, 個 b 又滿意就得o家啦, 人人o既習慣都唔同嗎

大宅

我都是盡量左側 sleep 的.
因防水腫.
但反而起身會有少少麻......

大宅

好媽媽勳章

其實本身我都習慣係側睡, 到有咗bb都係 (醫生話會長胎啲), 試過平睡頂住、頂住呼吸唔到..

大宅

我聽醫生話我地供應血液比 bb 的血管在右邊, 所以理論上左側訓 for blood circulation 最好.
不過個物理治療師話訓得舒服就 ok, 平訓都可以, 但會壓住腰骨, 所以可以用 cushion 墊在 knee 的下面, 令knee微曲, 咁就可以令腰骨平d, 冇咁易痛, 又可以減少水腫. 我試過都 ok. 您試下 ah.

首頁

尾頁

跳至