興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

數碼相機內存卡?

去旅行,請問在哪買內存卡,又好又平,什麼牌子同多大內存好
?謝謝!
仰望神的恩典......

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

Re: 數碼相機內存卡?

go to HKgolden.com, 有硬體price, see below :

ram price

大宅

ram價而家好低,1GB都只係兩百幾,買張2GB都只係四百幾,真係可以講無乜所謂。就算俾你用一個鐘成功搵到最平一間,都可能只係相差十蚊左右,你個時薪都應該唔止,如果可以接受,唔好浪費時間,人生苦短,有時間影多D相重好,係唔係?

大宅

我上個月係黃金買左張 Transcend 120X 4G, 都係$965. 現在可能仲平, 一個trip 影二千幾張相都未爆. 正!

[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

男爵府

昨天在黃金買了一張 1G CF卡都係 $240 .. 我同人講有保養 .. 但係我朋友就話.. $240 一張.. 壞左都費事拎去維修.. 買過張仲好.. .. 真係太平啦..
Ding

複式洋房

今日在灣仔電腦城152號鋪買了Toshiba 低速24x, 2g sd card, hk$310. 就算是cf card 都差不多錢.
好平.
我相機是4m, 這張卡可以錄2000張相片.大概一星期旅行不用換卡.

首頁

尾頁

跳至