嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽媽是用尿布呢? 請介紹!

如題

民房

Re: 有無媽媽是用尿布呢? 請介紹!

mi-mi,

I used 尿布 when my baby was 1 month old. Since I breast feed my baby until she is 2.5 month old, my baby XX a lot, so we used 尿布 to make her comfortable. You can go to 荷花, there are two types, one from Taiwan/PRC and the other from England. Big difference in price. The Taiwan/PRC one is very cheap and the England one is more more experience. I used the cheap one, since we used it for only one month, the cheap one is ok. I suggest you to buy the cheap one first to try.

yanshuemama

公爵府

我都係買大陸出那些,花園街買約$40一打,較薄,好洗
中聯百貨$6x一打,較厚,吸尿多
永安有隻$1xx一打,一盒卷住一條條,最靚
荷花 $數百一打(mio牌)好似咁串,最貴,有大便好難洗.

隔尿紙,荷花,奧比比牌最好用,夠大張, $2x一盒

膠片,花園街最好,$25,好好用,快靚正.

伯爵府

我用傳統個隻,即係一格格白色個隻...好用架!

大宅

好媽媽勳章

如果用尿布,除左買尿布外還要買d乜?

大宅

要買隔尿紙,可以隔住d大便.

洋房

gyeung77,

邊到有隔尿紙賣, 貴唔貴

大宅

吉x島......睇完唔記得幾 $$ 啦 !!!

公爵府

荷花奧比比牌.好用d,夠大

子爵府

我都想比我仔仔轉用.
因為夏天我唔想佢用片咁焗.

我想問:
難清潔嗎? 你地會點洗呢?

我仔仔好少0係片大大, 我覺得可以試下用尿布.

公爵府

機洗

別墅

我仔仔在兩個月時已開始用尿布,現在已22個月了,很少有尿布疹。我用厚果隻,現家仔仔大了,要打孖上,每次用兩塊尿布才夠。正因為我用尿布,我的工人同時在兩、三個月的時候已兜bb去"大大"(她不想洗"大大"片),bb在14個月的時候已能自己示意要大大,所以之後工人都不用洗"大大"片,她開心,我又開心。
我平時會叫工人先用水沖一沖d'污遭"片,然後用阿仔沖完涼的水加皂液浸,之後洗完再用清水過水,全部手洗。

大宅

Wing On, Jusco 都有,大約$78有200片,但係用得好快,因為一濕便要換,一日換10幾次.

大宅

荷花奧比比牌一盒有幾多片?
[img][/img]

大宅

那請問尿布應該去邊到買最好呢 ?

大宅

畀面勳章

sharon_pig 寫道:

永安有隻$1xx一打,一盒卷住一條條,最靚
.
尼隻料靚,不過佢唔係一塊過,係車死咗,應該點講呢,好似正方形對摺車死,總知就唔好,我買咗都無用,最後係大陸訂返黎

別墅

想問荷花奧比比牌一盒有幾多片and how much??

公爵府

~23-5/100pc

洋房

我有套全新(未用過)的Bambino Mio (英國牌子) 是在荷花買的, Small Size. 有無人想買? 我可以平讓.

首頁

尾頁

跳至