跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 有無11月媽媽會係廣華生呀. 入黎傾下, 到時大家咁上下時間生可能可以係產房相遇呢~

ling1211,

agree , 自己覺得生仔要經過痛嘅階段才體驗到做媽咪嘅偉大, 除非真係痛得濟受唔到才要開刀啫, 但起碼都知道自己忍受痛嘅程度有幾多呀

男爵府

Re: 有無11月媽媽會係廣華生呀. 入黎傾下, 到時大家咁上下時間生可能可以係產房相遇呢~

ling1211,

你真係好叻呀

咁你即係第三胎 之前兩胎係仔定女呀

男爵府

畀面勳章

Creamy_mami
我第1胎係女嚟架,但可惜佢出咗世先知佢嘅遺傳因子出咗問題,所以出咗世5日離開咗我la,2年後咪再生咗1個仔,一切都好正常,但上天對我都5差,因為呢胎係囡囡嚟架,我成家都好開心,尤其我個仔,成日話想阿妹快D出世同佢玩,仲急過我,哈哈
Creamy_mami 寫道:
ling1211,

你真係好叻呀

咁你即係第三胎 之前兩胎係仔定女呀

男爵府

ling1211,

真係唔好意思...提起左一件唔多開心嘅事

你好堅強呀

恭喜晒, 咁你個仔而家幾大呀 我個女而家3歲7個半月

男爵府

畀面勳章

Creamy_mami
傻la,隔咗甘多,所以我5會唔開心,況且嗰時我得17歲,同老公又末定性,加上嗰時大家都冇經濟能力,所以咪當我同佢冇緣law,我個仔而家9歲la
ling1211,

真係唔好意思...提起左一件唔多開心嘅事

你好堅強呀

恭喜晒, 咁你個仔而家幾大呀 我個女而家3歲7個半月

男爵府

ling1211,

咁你而家都應該好後生bor...一定有氣有力
我就真係覺得自己好jaaaar, 雖然我都係第二胎, 又唔係高齡產婦(重有排 ), 但我今次可能知嘅野多左同埋做完oscar醫生建議我抽埋羊水...所以我變得好驚青(應該話本身跟本就係咁嘅人 )
d friend重驚我會產前抑鬱
我老公已經成日叫我唔好上哩度睇咁多...佢話愈睇得多就愈驚得多, 但係哩度d mami都有好多好寶貴嘅意見同經驗, 確實係獲益良多, 真係多謝晒你地
我會盡量放鬆心情,唔諗咁多唔好嘅野嫁啦

男爵府

畀面勳章

Creamy_mami
我今年28 la,但都覺老la,此终5及佗個仔時甘有氣,加上呢排成日覺得好累(可能佗個仔時冇做野,呢胎有返工)
:-(
其實我佗個仔時都有抽羊水,我反而覺得抽咗羊水仲好,起碼可以cleck哂bb有冇咩問題,所以5使甘驚青

我生完個仔都有產後抑鬱症,仲住咗2星期醫院添,可能嗰時仲细得19歲,對住個bb5知點凑,加上嗰時仲未放低個女嘅事,同老公感情又出現問题,後來人大咗,好多嘢識諗咗,咁就5會再亂諗嘢
再者上呢度同其他媽咪傾吓計幾開心吖,起碼感覺上原來這裹還有好多準媽咪陪我一齊作戰 ,等恃肚裹嘅曳b出嚟 ,所以你要放鬆d,人也會 D
ling1211,

咁你而家都應該好後生bor...一定有氣有力
我就真係覺得自己好jaaaar, 雖然我都係第二胎, 又唔係高齡產婦(重有排 ), 但我今次可能知嘅野多左同埋做完oscar醫生建議我抽埋羊水...所以我變得好驚青(應該話本身跟本就係咁嘅人 )
d friend重驚我會產前抑鬱
我老公已經成日叫我唔好上哩度睇咁多...佢話愈睇得多就愈驚得多, 但係哩度d mami都有好多好寶貴嘅意見同經驗, 確實係獲益良多, 真係多謝晒你地
我會盡量放鬆心情,唔諗咁多唔好嘅野嫁啦

男爵府

ling1211,

多謝你呀 我真係覺得你好叻

我前日睇c+, 問醫生有關臍帶纏頸嘅問題(我間中都聽倒有人係咁), 我當然相信佢係一個好嘅醫生...佢叫我"mei埋雙眼等到36週先問, 反正如果係你都做唔倒d乜野, 就算講比你知都係只會令你訓唔著(咁佢又真係講得冇錯嘅)...但係佢(小b)响入面轉來轉去, 咁纏住左都唔奇喎...其實我只係想知道如果係咁我係咪真係冇野可以做呀, 至少我都會密切留意胎動, 一有咩都可以及時處理啫

另外, 我原本想照4d, 因為4d嘅用途只係睇樣, 所以諗住會睇倒面仔上面有冇胎記, 點知醫生話睇倒樣但唔會睇倒有冇胎記喎 ?-(

我諗我真係諗得太多

伯爵府

ling1211,

你咁後生已經有個9歲仔喇, 依家又有個女, 可以揍夠一個"好"字, 真係好perfect , 你呢胎預產期係幾時呀, 睇吓大家到時有無機會一齊係KWH見面

男爵府

畀面勳章

Creamy_mami
如果阿B真纏頸,甘你唯一辦法就係留意佢每日嘅郁動,如果嗰日突然冇乜點郁就要即刻入院呀,我佗第1胎38週時,佢嗰日突然冇乜點郁我都要即刻入院,醫生話佢心跳好微弱,要即刻開刀攞佢出嚟 ,加上你醫生講得啱架,就算講比你知都係只會令你訓唔著,甘不如順其自然,佢同你有緣就一定會跟你,不要想太多,否則你好辛苦架,放心la,你阿B一定平安出嚟架
ling1211,

多謝你呀 我真係覺得你好叻

我前日睇c+, 問醫生有關臍帶纏頸嘅問題(我間中都聽倒有人係咁), 我當然相信佢係一個好嘅醫生...佢叫我"mei埋雙眼等到36週先問, 反正如果係你都做唔倒d乜野, 就算講比你知都係只會令你訓唔著(咁佢又真係講得冇錯嘅)...但係佢(小b)响入面轉來轉去, 咁纏住左都唔奇喎...其實我只係想知道如果係咁我係咪真係冇野可以做呀, 至少我都會密切留意胎動, 一有咩都可以及時處理啫

另外, 我原本想照4d, 因為4d嘅用途只係睇樣, 所以諗住會睇倒面仔上面有冇胎記, 點知醫生話睇倒樣但唔會睇倒有冇胎記喎 ?-(

我諗我真係諗得太多

男爵府

畀面勳章

vf2006
係呀,可以揍夠一個"好"字 ,所以我全家都勁勁 ,尤其我個仔,我預產期係31/10呀,你呢
vf2006 寫道:
ling1211,

你咁後生已經有個9歲仔喇, 依家又有個女, 可以揍夠一個"好"字, 真係好perfect , 你呢胎預產期係幾時呀, 睇吓大家到時有無機會一齊係KWH見面

男爵府

ling1211,

大家咁話, 多謝你嘅意見同支持

重有, 你兩個小朋友都會好似媽咪咁叻

伯爵府

ling1211,

我17/11預產期(KWH計), 但私家就話係25/11, 差1個星期, 不過我係KWH生, 咪當17/11, 你咁早31/10預產期, 聽人講第一胎之後可能會早d生喎

男爵府

畀面勳章

vf2006
我都聽過,所以我都驚會早產,我下個月會執定晒D野架,其實我D月經2個月先嚟1次,所以我覺得用最後嚟經嗰日計預產期係5啱架,況且我知道自己邊日受精架,所以計起上嚟,我應該11月中先係預產期架,但醫生睇阿B SIZE應該係31/10預產期喎
我想問你老公陪5陪你入產房吖,我老公尋晚同我講話諗緊陪5陪我入產房生,佢話怕睇完,第日同我做時會有陰影
vf2006 寫道:
ling1211,

我17/11預產期(KWH計), 但私家就話係25/11, 差1個星期, 不過我係KWH生, 咪當17/11, 你咁早31/10預產期, 聽人講第一胎之後可能會早d生喎[/quote]

男爵府

畀面勳章

Creamy_mami
我都希望我D仔女承你貴言 ,不過我最希望我個仔咪鬼似我成個女仔甘,嗲到死,真係救命 :-(
ling1211,

大家咁話, 多謝你嘅意見同支持

重有, 你兩個小朋友都會好似媽咪咁叻

男爵府

ling1211,

唔會嘅...嗲咪好冧lor

複式洋房

Creamy mami,
唔好擔心咁多, 好容易會有產前抑鬱. 大肚婆其實好多時好多嘢都無能為力. 叫你老公多啲倍你la.

ling1211,
我個朋友個仔都好似"姐姐仔", 但又好靚仔喎, 又好鍚媽咪~多啲同佢傾計, 留係媽媽個肚度夠時間先出嚟, 佢會聽話啲ga!

男爵府

畀面勳章

milkcandy
最慘我個仔9歲la,仲係甘嗲,仲要係個喊包添吖 :-( ,死末,最攪笑我老公同我講話驚佢第日會5會鐘意男人,5鐘意女人喎 ?後來我個仔同我講話喺學校鐘意咗個女同學喎,我之後同老公講,佢話甘都冇甘驚,哈哈
milkcandy 寫道:
Creamy mami,
唔好擔心咁多, 好容易會有產前抑鬱. 大肚婆其實好多時好多嘢都無能為力. 叫你老公多啲倍你la.

ling1211,
我個朋友個仔都好似"姐姐仔", 但又好靚仔喎, 又好鍚媽咪~多啲同佢傾計, 留係媽媽個肚度夠時間先出嚟, 佢會聽話啲ga!

伯爵府

ling1211,

我老公會陪我入產房生

男爵府

畀面勳章

vf2006
我都係book咗26/8係KWH去聽陪產講座,但睇吓我老公諗成點先la,到時先可以决定聽5聽,我5會迫佢,因為我都驚佢睇完我生後會有陰影,以後5敢掂我咪死,我5想甘後生就要食長齊呀 :-( [quote]
vf2006 寫道:
ling1211,

我老公會陪我入產房生

首頁

尾頁

跳至