自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

靚 媽 俊 爸 首 胎 易 生 女

靚 媽 俊 爸 首 胎 易 生 女

靚 仔 靚 女 數 多 , 但 靚 女 又 比 靚 仔 有 吸 引 力 。 英 國 一 項 調 查 發 現 , 靚 媽 媽 和 俊 爸 爸 生 孩 子 , 第 一 胎 生 女 的 機 會 比 生 仔 高 26% , 因 為 靚 媽 媽 的 美 麗 遺 傳 因 子 , 傳 給 女 兒 的 機 會 較 高 , 因 此 在 進 化 論 下 , 靚 女 比 靚 仔 更 吸 引 人 。
倫 敦 經 濟 學 院 研 究 員 的 研 究 , 建 基 於 男 女 「 進 化 策 略 」 有 差 異 的 理 論 上 , 即 是 男 性 要 成 功 傳 宗 接 代 有 賴 信 得 過 靠 得 住 的 養 妻 活 兒 角 色 , 女 性 則 憑 年 輕 貌 美 。
研 究 向 20,000 名 美 國 人 進 行 了 調 查 , 根 據 身 高 、 體 重 和 年 齡 等 基 本 標 準 , 為 他 們 的 吸 引 力 評 分 。 但 研 究 沒 有 以 貌 取 人 , 以 免 影 響 研 究 員 的 客 觀 判 斷 。 此 外 , 研 究 只 集 中 分 析 調 查 對 象 的 第 一 胎 。

女 兒 能 遺 傳 美 麗 因 子
結 果 研 究 得 出 兩 項 發 現 : 比 起 醜 樣 的 媽 媽 和 爸 爸 , 靚 媽 媽 和 俊 爸 爸 的 第 一 胎 , 更 大 機 會 生 女 。 領 導 研 究 的 金 澤 聰 解 釋 : 「 因 為 吸 引 力 可 以 遺 傳 , 女 兒 更 能 遺 傳 美 麗 因 子 。 」 研 究 第 二 項 發 現 是 : 在 源 遠 流 長 的 進 化 過 程 中 , 女 比 男 有 更 大 的 吸 引 力 。 金 澤 聰 又 解 釋 : 「 漂 亮 爸 媽 較 易 生 女 的 進 化 過 程 是 日 積 月 累 的 , 因 此 久 而 久 之 , 愈 來 愈 多 女 孩 比 男 孩 有 吸 引 力 」 。
因 為 這 種 進 化 特 質 , 這 份 在 《 理 論 生 物 學 報 》 上 發 表 的 報 告 得 出 結 論 , 男 人 偏 好 揀 年 輕 靚 女 為 伴 侶 , 反 而 不 大 計 較 她 的 社 會 地 位 和 財 富 。 靚 媽 媽 俊 爸 爸 易 生 女 , 現 實 中 不 乏 例 子 。 荷 李 活 巨 星 畢 彼 特 ( Brad Pitt ) 和 安 琪 蓮 娜 祖 莉 ( Angelina Jolie ) 、 麗 絲 蕙 絲 潘 ( Reese Witherspoon ) 和 賴 恩 菲 臘 比 ( Ryan Phillippe ) 的 第 一 胎 , 就 都 是 生 女 。

我有兩位小朋友,一個boy 7 歲,一位girl 4 歲.
該用戶已被刪除

Re: 靚 媽 俊 爸 首 胎 易 生 女

大宅

仲有Tom Cruise.

男爵府

大宅

haha.....我第一個都係女哦.....

侯爵府

karina302 寫道:
haha.....我第一個都係女哦.....

me too la, my daughter always被讚為小公主.....he he

侯爵府

RACHEL&MAVIS 寫道:
我兩胎都係生女,我兩公婆咪好靚

咁有機會要會一會你地一家人

禁止訪問

大宅

我第一個都係女播!!!!!!!
好多人都話我個女好似我, o甘我咪係靚媽 ?! 爸爸咪係俊 爸?!

男爵府

我都好想生女....但生咗個仔.咁我咪唔係靚 媽

大宅

小香香 寫道:
oh~~~~~~~~~唔怪得我生女啦

哈哈!唔怪得我都係啦!

侯爵府

我都係生女喎!!

子爵府

咁我都係靚女啦~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係生囡啵
呢個世界上咪好多

子爵府

:-( :-( :-(
crystal618 寫道:
咁我都係靚女啦~~

禁止訪問

洋房

我都係生女ar!

公爵府

版主

我老公唔靚個喎[size=xx-small]...我想追個囝

男爵府

我都係生女哦, 原來係因為咁.

feebie 寫道:
[quote]
小香香 寫道:
oh~~~~~~~~~唔怪得我生女啦

哈哈!唔怪得我都係啦![/quote]

別墅

所以d明星多數生女..係唔係咁..

首頁

尾頁

跳至