在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇做診所姑娘既媽咪傾下計丫..

唔知有冇媽咪都係做診所姑娘既呢? 入黎傾下計, 講下返工既開心或者唔開心野丫..

複式洋房

Re: 有冇做診所姑娘既媽咪傾下計丫..

hi,
我都係診所姑娘嚟架,你係做西醫定牙醫診所架?

複式洋房

我o係西醫診所度做架, 你呢?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係診所姑娘既媽媽, 我做西醫, 你呢

[img][/img][img align=left

別墅

hi,

我想入這行, 要咩條件架

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無條件, 只要你有經驗, 或中五都多數會請, 要識打中文, 其他工作佢地會教你做

複式洋房

我都係做西醫, 向佐敦返工, 因為我診所要做埋內窺鏡, 有時都幾大壓力, 其實我反而想搵間兒科做, 對住小朋友個氣氛會開心d

複式洋房

我係做牙醫診所,其實有時對住d扭計嘅小朋友都好激氣架

伯爵府

做兒科好大壓力, 我以前都做過, 你整到d亞b喊老闆鬧死你呀. 我以前個老闆好變態, 我而家係大窩口反工, 做G.P加婦科

大宅

我想問係咪一定要中五程度呢?我有個同事成日吹水話自己以前係姑娘,要跟証同病人打針配藥,但係佢啲英文好差,會唔會開錯藥嫁

伯爵府

而家多數都係要中五架啦, 係要跟症, 打針好少比姑娘打架啦, 通常醫生自己打, 因怕打錯位,若果佢熟習左診所D藥, 就好少會開錯藥

洋房

我都係做助護的, 係做兒科的....不過唔係做左好耐,大約一年, 起初對住d藥名真的無哂孚, 而家叫好d啦, 對住個trouble醫生, 唔得都要得...有時busy既時候, 得一個人做都好辛苦, 佢成日仲要求多多........ 我好懷疑是否女醫生係trouble?

複式洋房

唉.. 其實trouble起上黎, 男醫生都係差唔多.. 真係好似要你文又得, 武又得咁.. 樣樣都要完美.. 有時都幾難服侍

洋房

有時我會諗,我件trouble老板可能讀得多書,雖有專業資格, 但做人的應有態度是無既,有時真的不尊重人, 真的不知所謂, 唔係想攞經驗, 都唔會忍佢咁多.......

大宅

你地好!
唔好意思,想請教下你有無見過二三歲的bb去補牙,補唔補到?我個仔細個含奶所以蛀晒牙,去菲臘話要排期等全身麻醉補牙同剝牙,因為佢得兩歲七個月,又俾隻防蛀藥膏擦,但係個仔一擦就嘔,擦牙又唔鐘意用牙膏,我真係好擔心,現在每餐食完都有用口籠口,但係始終未解決個問題,睇到好多mami的bb三歲幾都補到牙,我應唔應該再去試下唔使麻醉的補牙?(我個仔非常好動,坐唔定個隻)
多謝晒!

複式洋房

二三歲的bb去補牙當然見過啦,做唔做到就一dd啦,因為好多時d亞媽見到個仔喊晒就肉痛話算數唔做.如果菲臘話幫你個b排期全身麻醉補牙同剝牙,咁都好嘅,起碼可以一次過攪晒唔駛佢辛苦咁多次,又或者你試下再帶佢去牙醫度補一隻輕微蛀嘅(因為輕微蛀嘅通常都唔會點痛)睇下佢係未真係做唔到先再決定去唔去菲臘囉!

大宅

唔該晒你!

複式洋房

唔駛客氣

複式洋房

點解最近呢度咁靜嘅,做診所姑娘嘅媽咪去晒邊呀??

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我唔係診所姑娘,但係我工作上有時要打比診所姑娘.
我公司係Medical Group,我返寫字樓.

kahoma 寫道:
點解最近呢度咁靜嘅,做診所姑娘嘅媽咪去晒邊呀??

首頁

尾頁

跳至