親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

想去旅行, 但帶住個7個月大bb, 可以去邊?

8月尾9月頭去同bb一家三口去旅行
但個b得7個月大
平時都係工人照顧
都唔知自己攪唔攪得掂
又負擔唔起帶埋工人(帶工人即係多間酒店房,再多張機票)

希望各位爸爸媽媽俾些意思我

男爵府

Re: 想去旅行, 但帶住個7個月大bb, 可以去邊?

我諗你可以試下去海南島, 我見d mami都有帶bb去渡假!
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=597378&forum=4&358

enjoy!

男爵府

bb太細喇.........我舊年同大仔4歲去奧門.........都無帶bb(當時6個月大)一齊去.........因為太多bb野要帶.........如食水........被仔........奶粉.........尿片.........奶煲等.

你仲要洗奶瓶同烚.........去到陌生地方..........有d bb會唔慣........到時唔sleep........真係戥攪兼晒$$.

有無家人可以來幫手睇住bb同工人2/3日.........咁你咪可以同老公再去honeymoon囉.

公爵府

Go to some resorts in Hua Yin/Bali/KK/Singapore, this is a very good time to bring baby out, he/she can sit but cannot crawl, just drink milk and one meal of cereal. Stay in a nice resort and swim, for bottles, bring travel bottle and sterilize tablets. Clubmed is also a good choice, at least the adults do not have to go outside looking for food.

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

公爵府

牛年勳章

我當年選擇日本, 始終坐機短4 小時, 而且日本乾淨D :mrgreen:

複式洋房

最好揀啲容易補給bb用品唧地方,我會揀日本,第次帶囡囡去旅行都係揀日本,不過佢嗰時都有四歲。

不過話時話,7個月係咪細咗啲呢,帶住佢,你辛苦,佢又冇記憶,(有個睇相另當別論),諗諗先好 ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至