自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

用緊新世界 009 既人小心比依間公司握錢啊~~

好激氣啊~~因減得個加.

用開0060, 早排聽朋友講009平d, 就轉用左. 第一個月張單來已經有d奇, 得個總數無 break down. 不過諗住佢都係大公司, 個數又差唔多, 應該信得過. 第二個月都係咁上下數.

今個月收到張單, 點解多左成1.5倍. 老公覺得唔正常, 打電話叫佢地寄張詳細單來. 張單來一計, 點解有時間係0.15/分鐘, 有時係0.22/分鐘. 有2日仲係2.1/分鐘.

再細心d一睇, 點解個數全部唔係 0 尾就係 0.5尾. 打得唔過一分鐘果d就係 0.22/分鐘. 過左一分鐘多數係 0.15/0.16分鐘. 我估到佢地係用左四捨五入. 咁都算啦. 但係有2日成$2.1/分鐘, 又無信通知. 之後又減返0.16/分鐘. 唔知有無再加返, 因為已經好激氣無再check落去啦.

好啦, 今日老公打去問, 得到既答覆係: 佢公司既 promotion價錢係隨時改. 客人要自己去check住. Promotion 時個價係"五入"既. 唔夠0.5就計 0.5. 嘩, 即係佢講曬啦.

做生意咁唔老實, 老公答佢: 就比多 $150, 同我close戶口. 之後會去電訊管理局投訴佢地.

以後都係用返 0060. 人地均真好多. 價錢轉一定會寄信來,用幾多計幾多. :-( :-( :-( 真係無諗過會有咁無涼 & 取巧既公司.

用緊009 既各位, 唔知你地有無 check 下張長途電話費單呢~~希望唔好有人好似我咁.

男爵府

Re: 用緊新世界 009 既人小心比依間公司握錢啊~~

我阿媽屋企之前都係用006, 又係因為009成日做promote, 話咩毫幾子一分鐘, 咁又係轉左用佢, 每次張單都好清楚有埋breakdown, 咁都用左幾年.

點知有次又係無啦啦多左好多錢, 咪打去問點解, 原來又係話個promote已經完, 所以收番原價 , 咁我就炳佢話減價就通知人, 加番價又唔講, 咁咪要佢計番個優惠價俾我, 點知佢地一個推一個, 又話要問番上頭, 阿之阿左, 咁我咪激鬼氣 直情唔交個期既電話費, 後來佢地打電話黎催交電話費, 我咪話個張單都未同我settle, 我唔會交, 後來佢地先cc地氣話送番張電話card俾我, 咁我先接受.

009 個d人服務態度真係好差架 , 好多時打去個d接線生連廣東話都未講得正, 我懷疑都唔知係咪貪平人工, 張香港d線飛晒上大陸既接線生度

男爵府

電話公司always都呃人ga la!!!!

洋房

講開打IDD,之前我收到1507電話單,話從7月1日起,未滿50元賬單,就要多收7元,原本都話由7-11/OK店交費收1.5元,呢樣無所謂,而加交多7元作爲行政費 ,仲多過我打出去 個价錢。因為平時無點打,所以會少D。

大宅

我老公試過喇,
平時有信會通知價錢,
有次老公無打電話去問價錢就用左009
收到單時嚇c,成$1.69/分鐘張單成$200

我老公諗住參唔多公價.間間參唔多!
如果用007張單都唔使10蚊

我地咪打電話去講,市場價最貴都係$0.5/分鐘
佢地收多3陪錢!佢話公司係咁,無辦法喎

我地嬲到立刻 cut左 009,以後都唔會用佢

大宅

原來咁多人都試過咁. 真係好激氣. 咁大間公司都咁cheap, 用咁既手法=殺雞取卵, 一間誠信破產既公司, 睇佢幾時執.

首頁

尾頁

跳至