懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

如順產完, 係咪就咁用暖水沖洗下邊就ok? 跟住用廚房paper印乾?

男爵府

Re: 如順產完, 係咪就咁用暖水沖洗下邊就ok? 跟住用廚房paper印乾?

清水得架啦

伯爵府

Re: 如順產完, 係咪就咁用暖水沖洗下邊就ok? 跟住用廚房paper印乾?

我嗰時加小小沙威隆,個傷口好快唔痛

大宅

醫院姑娘教我,入院時帶定枝沙威隆,將小暖水及1/3蓋沙威隆放入"沖冼瓶"內開稀,沖洗完用廁紙印乾即可,洗完好乾淨舒服

男爵府

"沖冼瓶"難唔難用架,係邊到買架?

伯爵府

沖冼瓶好方便好好用 係千色有得賣
YING_WAI 寫道:
"沖冼瓶"難唔難用架,係邊到買架?

男爵府

畀面勳章

沖冼瓶好似支水槍咁咋麻...
倒d水入去個樽度,然後"支"返出黎就得架啦=v="
好多賣bb用品既地方都會賣埋架,荷花果d都有架
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

公爵府

好媽媽勳章

係咪就咁用暖水沖洗下邊就ok? 跟住用廚房paper印乾?
<---係.....
唔使用滴露

複式洋房

唔記得姑娘定阿嬸教我在醫院(聯合)坐係個類似廁所的專for沖下身的沖洗廁洗傷口,然後用m巾抹乾,回家後就用花灑。但今次回家後我會改用沖洗瓶。

禁止訪問

大宅

queency 寫道:
咁唔用沙威龍, 改用"令膚色"加水得唔得呢?

冇試過,真係唔知喎 而沖冼瓶我在"荷花"買的,唔貴,我每次去完廁所(大/小)都坐番

男爵府

姑娘話現在唔用滴路....等消毒葯水,只用清水.

大宅

warm water is already fine~
but if u want the wound to heal faster~
better keep it clean~
change the Napkin frequently~
& wash with warm water everytime u go to toilet~
u can either use Napkin/ Kitchen paper to dry it~
but for me~
after about 5days~
i used the alchol to wipe the wound after going to toilet~
it heals much faster~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lkyma 寫道:
[quote]
queency 寫道:
咁唔用沙威龍, 改用"令膚色"加水得唔得呢?

冇試過,真係唔知喎 而沖冼瓶我在"荷花"買的,唔貴,我每次去完廁所(大/小)都坐番

男爵府

係呀..醫院有比個坐盤放在廁上沖洗&沖洗瓶..
Roxie 寫道:
唔記得姑娘定阿嬸教我在醫院(聯合)坐係個類似廁所的專for沖下身的沖洗廁洗傷口,然後用m巾抹乾,回家後就用花灑。但今次回家後我會改用沖洗瓶。

男爵府

用暖水(要事前煮沸左的--醫院會提供的, 你不會因為煲水)放入沖洗瓶, 然後向著下體噴上去, 完成後, 用極柔軟的紙巾抹乾就ok啦

首頁

尾頁

跳至