自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

隔離間村屋油外牆已有3天,每天都令到皮膚敏感,而且油味很難嗅,可否投訴?

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

點解會皮膚敏感??肯定關油漆事??

子爵府

吓,咁如果對花粉敏感,又要投訴人哋好種花?

樓主唔好嬲,搵醫生打支針會唔會好啲?

701003  agree  發表於 13-2-22 21:05

伯爵府

2023年兔年勳章

MC1128 發表於 13-2-22 21:04
吓,咁如果對花粉敏感,又要投訴人哋好種花?

樓主唔好嬲,搵醫生打支針會唔會好啲?

講左我心諗個句...............

子爵府

回覆:隔離間村屋油外牆,令到皮膚敏感可否投訴?

吓,咁都要投訴???

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

但係油味太大,滋擾到鄰居好似係可以投訴嘅

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 1999 的帖子

裝修姐,唔係專登放罐油打開放响你門口ma??大家隔離鄰舍將就下la!!如果你裝修人哋投訴你你點ㄚ??忍多幾日la!!

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章

AGREE, 大家都有機會可能會裝修, 左鄰右里, 當真係佢D油搞到你敏感, 就將就一下啦, 因為過多2日會散的. 同埋, 你好難搵野去証明係佢既油付到你敏感的.

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:點解會皮膚敏感??肯定關油漆事??

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

油漆一定有味,咁全世界都唔可以裝修而家只係油左3天啫,又唔係3個月,斷估唔算滋擾卦?!油外牆1個月內完工程都合理吧。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我地條村早排油大門..D味令我咳到死..攪左2星期

之後大廈又油外牆...好彩只係2日...唔係咳死我..
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

puicps0614 發表於 13-2-22 21:16
樓主話係就係,你又唔係樓主,唔可以叉能廚樓主
我想知多少少,幫吓佢嘛

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:puicps0614+發表於+13-2-22+21:16+樓

翡翠宮

puicps0614 發表於 13-2-22 21:26
咁你有咩方法丫?

禁止訪問

引用:Quote:puicps0614+發表於+13-2-22+21:26+咁

翡翠宮

puicps0614 發表於 13-2-22 21:30
我以為你話要笠住膠袋出門口
我想推介面罩比樓主

禁止訪問

引用:Quote:puicps0614+發表於+13-2-22+21:30+我

翡翠宮

puicps0614 發表於 13-2-22 21:36
都得姐
敏感呢家野,可大可少,如果係呼吸道敏感,會C人㗎!

大宅

其實話投訴,都係講下啫..........我係憎佢唔用膠布擋住.
不過真係比D油影响到,真係周身痕,今日至睇完e生,佢油嗰D唔係普通油,係防漏的油,好大膠味,D味4日都唔散.

首頁

尾頁

跳至