意見反饋
義工

心聲留言 今日: 4|主題: 15843

跳至
你對人好,如果人地唔係對番你好的話,你會點?

子爵府

國民生產總值:12553

你對人好,如果人地唔係對番你好的話,你會點?

活在當下

伯爵府

國民生產總值:15505

Re: 你對人好,如果人地唔係對番你好的話,你會點?

如果佢真係咁對我,我會好似佢對我咁對番佢! :tongue:

禁止發言

國民生產總值:14500

好媽媽勳章

男爵府

國民生產總值:6770

繼續對佢好咯.....
咁你要問自己點解對佢好先,如果我對一個人好,
即係我喜歡呢個人佢一定有野值得我欣賞,我係
唔會放棄,除非故意傷害我,如果唔道歉我係唔
會返轉頭,不過都唔會再咁好對佢了。

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

叮妹,

你近黎點呀?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

國民生產總值:12553

mclam 寫道:
叮妹,

你近黎點呀?

mclam
我最近都ok啦,係忙呀女上升一d
活在當下

子爵府

國民生產總值:10073

唔對我好唔緊要…都冇唸過有回報啦

但係太過份的話(督我背脊、爆我私隱、屈我)…冇必要同佢講道義囉

侯爵府

國民生產總值:23416

冇錯...對人好唔好唸住有回報...妳對佢好..佢冇反應....咁米唔好同佢咁CLOSE LOR..

wingmonly 寫道:

但係太過份的話(督我背脊、爆我私隱、屈我)…冇必要同佢講道義囉

侯爵府

國民生產總值:22720

其實唔可以諗有回報呢樣野架, 不過我都明唔多唔小會有種感覺係, 我對你100%付出, 希望你都係相對咁對番我, 但如果你可以唔存在呢個念頭, 相信你會開心好多.

對朋友係出心架

侯爵府

國民生產總值:22720

1328,

唔怪得我同你咁疏離......... :cry: :cry:

1328 寫道:
冇錯...對人好唔好唸住有回報...妳對佢好..佢冇反應....咁米唔好同佢咁CLOSE LOR..

水晶宮

國民生產總值:51890

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

AGREE, 對人好冇諗住要人一樣對我好, 但至少不要害我。

wingmonly 寫道:

翡翠宮

國民生產總值:76971

凡事憑自己良心做事便可, 又何須理會個回報呢 你對人好, 唔係一定要人地對番你好的, 俗語有云 "施恩莫望報嘛" 但對人點好都好, 都唔可以無防人之心 right

大宅

國民生產總值:3049

係,真的!

我曾對一班c9 好好,真係覺自己可交心的,但到頭來,原來源於妒忌會將你過往所做的的一切幫忙,所吐的苦水,心中曾有的憂慮,化作供擊你的材料,真好心痛 !

最唔好人的係口密腹劍,甜言密語,但其實已在出面說盡你壞話,笑盡你無知。

不過從來所做的乃出心,至情至性,不明白,無所為,不是我損失。

朋友 ,緣盡就算數,天在看 。
Msma

民房

國民生產總值:41

真係死左都唔知咩事

大宅

國民生產總值:1760

我為人人,人人害我

人人為我,我害人人

其實點解要你對人好,人地要對番你好WO
施恩莫望報ma,
你捐血比人,吾通想人捐血比返你

男爵府

國民生產總值:8325

同意,同意.
ringoivy 寫道:
凡事憑自己良心做事便可, 又何須理會個回報呢 你對人好, 唔係一定要人地對番你好的, 俗語有云 "施恩莫望報嘛" 但對人點好都好, 都唔可以無防人之心 right

男爵府

國民生產總值:7793

大廚勳章

由讀書到做野,呢個情況我遇唔少,自問真係攞個心出來同人做朋友,但換來一次又一次GE傷害,出賣,幸好,我還有一些真心待我的朋友,那些不好的人,當沒認識過

大宅

國民生產總值:1665

"由讀書到做野,呢個情況我遇唔少,自問真係攞個心出來同人做朋友,但換來一次又一次GE傷害...."
唉.....我都係咁話~
有時自已付出過,都希望朋友會咁對自已,唔駛多過,相同己足夠~
對得一段時間,自已都會知自已係個d朋友心中係排第幾位;做左咁耐人,唔通連眉頭眼額都唔識睇咩~
偶到呢d人&事件,咪唔開心一陣o羅,跟住我會將佢記錄在案(in my memory),第時有好o野都唔輪到佢~
為免再傷害自已,所以而家對朋友會持'相對論'方式:
對住好計較的朋友我會同佢計到好足,對住自私的朋友,我都可以好自私~
當然我都會好均增,你對我好過,我一定記得,而且一定會對返你好~

funpucca 寫道:
由讀書到做野,呢個情況我遇唔少,自問真係攞個心出來同人做朋友,但換來一次又一次GE傷害,出賣,幸好,我還有一些真心待我的朋友,那些不好的人,當沒認識過

洋房

國民生產總值:208

CINNAMON

妳意思係.....我對妳好....妳唔對返我好...所以我疏遠妳ar? hey..妳明就好la..咁妳要改下la :mrgreen:

Cinnamon 寫道:
1328,

唔怪得我同你咁疏離......... :cry: :cry:

[quote]
1328 寫道:
[/quote]

複式洋房

國民生產總值:238

妳有心事
叮妹 寫道:

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.