跳至

首頁

尾頁

大宅

我想係呢區搵人幫我湊bb

如題: 最好住黃金附近 只湊日間
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

複式洋房

Re: 我想係呢區搵人幫我湊bb

妳介唔介意個B放去育嬰院. o係石硤尾巴域街.
我個B5個月大,都放咗去已經有4個月,D老師好細心,沖涼後會幫BB按摩,每個月會做評估,當BB到某個階段要學某種動作,D老師會幫BB去學.每日返學前/下午會幫BB探熱,如發現有小朋友發燒就立即報給衛生署, 衛生署會派員到學校查看, 而且D嬸嬸成日清潔地方. 有時學校會辦親子活動. 最總要有得減免學費. 可以幫下生活費, 幾好!
不過我覺得最總要提早教小朋友做個有品行,有禮貌,有規矩. 妳可以考慮下.
如妳想要多D資料,再联絡!

複式洋房

请问时间和价钱?可PM给我。

另我的两个小孩也是放在 “Mayk”所说的那家大的,
我和那的主任合故娘都很熟,可非常放心!!!!!!

複式洋房

panpankoko, 妳好! 妳2個小朋友幾大? 我個b5個月大. 可能我地見過面呀.

複式洋房

哈哈! 你应没见过我啦, 因我的小孩一个刚6岁,一个9月满5岁---但您可告知主任他们就是---岱谚两兄弟啦!!!我是吴太、郭小姐

複式洋房

吴太, OH! 真可惜! 總諗住約妳o係學校見面. 不過o係度識到妳都好開心. 因為我身邊D朋友唔鈡意放個B落育嬰院,佢地覺得個B冇人照顧,好可憐. 依家個年代唔同,佢地好衛生好干淨. 我個B放咗落去已經4個月,由溫老師&蔡老師照顧,佢地好細心.好似亞仔早排有鼻水,佢地立即話俾我知,又成日留意亞仔情況去度邊. 有時亞仔扭計唔肯訓或唔肯食奶,佢地會有辦法氹亞仔,俾我一定唔得,而且又係新身媽咪,好多嘢都唔識.好多時我問溫老師&蔡老師&主任, 佢地會俾好多意見我. 亞仔放咗落去之後, 我會完全好放心工作. 好過請工人或俾人單對單揍.

別墅

唔好意思呀,我想問吓育嬰院可唔可以放短暫架, 我奶奶佢12月要去美國3個星期, 我又無甘多假可以請黎湊bb, 所以我想將個bb放係育嬰院呀

請問有無mama知呀

thx

大宅

你可以打電話去你個區問ga
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

別墅

請問可唔可以pm d資料被我呀

thx

複式洋房

育嬰院有短暫架, 我介紹俾妳,佢地有每日計.妳可以打電話問下.
"香港聖公會聖多馬幼兒院" tel:27784473.搵何主任.地點o係石硤尾. 
我個b都放咗落去,幾好呀!

大宅

mayk:
我試左放bb去育嬰院la 不過我都係有野擔心 如果亞b有病返唔到學 而我又要返工 咁點算呢 唉.所以我想睇下有無d媽咪 可以做blackup 又如果我趕唔到接bb 可以叫人幫我湊左先 $15-20 1個鐘 有無好介紹 又或者我都可以同佢地湊 他日佢又可以幫我湊返 互相幫忙

複式洋房

我嘗試幫妳搵吓, 妳依家仲有冇放落去育嬰阮 ?

大宅

我依家無 但因為經濟關係 我會一路搵野做 我去見工我就會放落去 如果見得成 我都可能會長期放係育嬰院 到時先知 有無人湊 其實BB姑媽可以湊 但因為我又無工做 所以依家就無比姑媽湊 因要比錢 咁又無理由要姑媽等我搵到野做佢先有收入 對佢黎講又唔係好公平 所以如果姑媽早過我搵到野做 我就要放BB落育嬰院 放落育嬰院一定要有人做BLACKUP
唉..我依家呢個年齡好難搵野做啊 :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至