意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240798

跳至
懷孕是否完全不能吃凍野﹖

別墅

國民生產總值:739

懷孕是否完全不能吃凍野﹖

如題

伯爵府

國民生產總值:15505

Re: 懷孕是否完全不能吃凍野﹖

我嗰時都有食

子爵府

國民生產總值:11139

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我無介口啵

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

唔係呀~

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

別墅

其實好難完全避免食凍野呢

別墅

國民生產總值:924

咁鬼熱, 凍檸茶同ice-cream, 唔少得.

大宅

國民生產總值:2093

too hot la~~ i will try some, not too much is ok

複式洋房

國民生產總值:437

我果陣都係冇戒,汽水照飲,雪糕照食,正~

不過真係唔好過量呀!

大宅

國民生產總值:3396

我每日飲1盒凍奶, 因我飲熱奶會作嘔, 又間中飲汽水, 老公食雪條時食2啖,又熱又作嘔的日子緊係要比d甜頭自己
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

洋房

國民生產總值:306

我問過幾個西醫, 佢地都係話: 如果你平時食開都無問題既話, 咁有咗係可以照食既…

不過就小心啲, 例如唔好食刨冰或者街邊果汁咁, 主要係驚啲冰/水唔乾淨有細菌, 萬一腸胃炎就麻煩…因為醫生話好多藥唔啱孕婦用.

大宅

國民生產總值:2971

Baby_Boy 寫道:
我問過幾個西醫, 佢地都係話: 如果你平時食開都無問題既話, 咁有咗係可以照食既…

不過就小心啲, 例如唔好食刨冰或者街邊果汁咁, 主要係驚啲冰/水唔乾淨有細菌, 萬一腸胃炎就麻煩…因為醫生話好多藥唔啱孕婦用.

agreed 之前聽人講大肚飲/吃凍嘢第時bb氣管會唔好, 但我都有照食(因為果時太熱啦), touchwood bb依家都冇呢個問題, 但我覺得最緊要係注意乾淨同唔好過量lor 

禁止訪問

國民生產總值:33575

侯爵府

國民生產總值:22527

好媽媽勳章

我都有食.....

大宅

國民生產總值:2671

我就3,4個月之後先食

別墅

聽到你地說可以吃凍野﹐簡直係GOOD NEWS。 THANKS

大宅

國民生產總值:3665

我同平時一樣咩都食,不過係亞媽同99面前就食少d,老公冇要求我介口,食魚生壽司,仲同我去食3成熟既牛扒添!!!

禁止訪問

國民生產總值:33268

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

國民生產總值:65147

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前都唔理既, 凍野照飲, 只係唔飲咖啡/紅茶/檸茶, 所以凍野全部都飲.

我亞仔而家16個半月大, touch wood, 身體都好健康 (只係出玫瑰疹發過燒外, 氣管無特別問題.

別墅

國民生產總值:751

我有吃

子爵府

國民生產總值:10107

畀面勳章

我都係冇戒....照食 !!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.