產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

懷孕時有肚痛正常嗎﹖

很擔心﹐不知是否正常

男爵府

畀面勳章

Re: 懷孕時有肚痛正常嗎﹖

我唔知你點樣痛法,
我果時個肚間唔中都會痛痛地,好似扯住扯住咁囉
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

別墅

間中扯住痛﹐但是天天都有痛﹐不過痛的位置有不同

複式洋房

hellobobo,

你係咪初期懷孕? 我都係有肚痛, 有時好似谷M come痛, 有時左右邊痛. 好都好想知係咪正常?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hellobobo 寫道:
間中扯住痛﹐但是天天都有痛﹐不過痛的位置有不同
我果時有左個幾月已經有m痛感覺~2個月開始就有扯住痛,2邊都會有試過

複式洋房

teresa621,

M come feel幾時會無? 呢種感覺令我好不安, 好似月經就快來.

複式洋房

我現在4個幾月,由3個月起我就有肚痛,已看醫生幾次… 因check o左無 internal bleeding / 發炎,so醫生話有機會是緊張。我食o左醫生開的止痛藥同rest at home,now好d啦!

if 你擔心,不如看醫生,會安心d

男爵府

我依家17週, 呢一兩個禮拜我都覺得個肚成日痛痛地... 不過又係無流啡/血, 我就當無事。肚痛時去瞓覺就會覺得舒服d~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實個個懷孕既媽咪..由一開始有左到bb出世..都會有子宮收縮痛既情形出現....初期3個月..由於子宮開始擴大...我地會好似覺得m come果種痛..扯住扯住咁...之後第4個月開始都會有..只不過無咁強烈(好似我呢2日都有痛)....之後既日子都一樣..到生bb果陣既陣痛..其實都係子宮收縮既痛..但由於子宮已經比之前擴大左一千倍...基本上整個腹腔入面就係子宮....所以我地會話係肚痛....只要無流血..同埋唔係一d急劇既肚痛..係唔會有問題既...(係我個c+醫生同我講架) :lol:
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

複式洋房

家家公主 寫道:
其實個個懷孕既媽咪..由一開始有左到bb出世..都會有子宮收縮痛既情形出現....初期3個月..由於子宮開始擴大...我地會好似覺得m come果種痛..扯住扯住咁...之後第4個月開始都會有..只不過無咁強烈(好似我呢2日都有痛)....之後既日子都一樣..到生bb果陣既陣痛..其實都係子宮收縮既痛..但由於子宮已經比之前擴大左一千倍...基本上整個腹腔入面就係子宮....所以我地會話係肚痛....只要無流血..同埋唔係一d急劇既肚痛..係唔會有問題既...(係我個c+醫生同我講架) :lol:

贊成,我醫生都係咁講

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Possible 寫道:
teresa621,

M come feel幾時會無? 呢種感覺令我好不安, 好似月經就快來.
3個幾月我開始慢慢無喇~
一路到7個幾8個月開始就有假宮縮,到生前10日到試過好似陣痛咁,20分鍾一次維持左2個鍾,果時仲以為自己生得tim

複式洋房

umm......我都有扯住痛......有時都幾犀利, 好驚, 唔知會唔會有事! 因為我有幾個 friend大肚時都無肚痛。

別墅

我頭一胎果陣只係間唔中扯住痛,冇m feel,但今次好唔同會個肚唔自在.,特別係好有m feel, 攪到我都有d 驚, 但日子未夠宜家去照又太早, 仲要等多個幾兩個星期先可以去睇下個bb 係咪ok,紿終未照過唔放心!

首頁

尾頁

跳至