意見反饋
義工

自由講場 今日: 242|主題: 1004595

跳至
昨日出街,竟然俾個3-4歲小朋友「門小」我!

子爵府

國民生產總值:10258

昨日出街,竟然俾個3-4歲小朋友「門小」我!

我去屯門市中心,在萬寧逛,(我嗅到天拿水已經傻傻地,暈暈地,想快D走)

我個小朋友蹲在門口的貨架前,旁邊地下仲有個擺滿貨的架。

我驚撞倒佢,撞跌D貨,我笑住同佢講,小朋友,唔該你借咩小小俾我過呀!

個細路回應:死肥婆,無位你過呀,咁多位都過唔到。點解我要借俾您呀?我都未買完野!「門小你ma ma」。
~我唔係好肥架!唔好誤會!

我眼到凸! 佢個媽媽(大陸人)走來,B仔,你乜呀?邊個蝦你呀?個細路話,個姐姐想打我呀,佢好惡呀。再抱在媽咪身上哭!:-((真定假哭呀?細路!)

我俾個媽咪好惡用D唔純定既廣東話同我說,你咁大個人蝦個細路,有無攪錯呀?我個仔得罪你呀?你D香港人咁無品架!

我話你問下你個仔做過D咩,同我講過D咩先啦,你就走了出門。

點知佢都唔放過我,追出門,叫我賠燙藥費喎,嚇親佢個仔!

我咪大佢,你報警去醫院驗傷囉。呢到有蔽路電視錄低架!死人大陸鬼,死翻上去啦。

佢話,我個仔係香港出世架!你D香港人好叻咩?我個仔實用番你地D福利!:tongue:

之後大家都走了。

我都唔想歧視D大陸鬼,但佢地好黑人曾!
落黎生仔唔俾錢又擺綜援。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

國民生產總值:31396

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 昨日出街,竟然俾個3-4歲小朋友「門小」我!

DEAR [email protected]:

收pm啦!

吾好咁勞氣,激親自己仲幣..吾係歧視,道道都有架,問題多與小,有好多呀爸呀媽,問都吾問清楚就話人地蝦佢地小朋友... 下下出粗口或動粗...的小朋友咪有野學樣,我見到好多小朋友大個左之後拎返黎罵佢父母..

betty
NNN

侯爵府

國民生產總值:24282

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

好得人驚既小朋友...........

大宅

國民生產總值:1450

今日既因, 明日既果!
佢咁教/幫小朋友, 最終都會自己受番!

公爵府

國民生產總值:29335

2018復活節勳章

伯爵府

國民生產總值:15703

沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

別墅

國民生產總值:605

真係有咁既阿媽 就有咁既仔
你都唔好嬲咁多 免得傷身
香港都快被新移民佔據囉
可能將來出到街 通街都係咁既細路
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

大宅

國民生產總值:2382

個細路冇家教jel! 你唔好理佢啦...試諗諗,咁既細路,第日會叻得去邊?? 可能只可以做地盤呀...洗頭呀...麥記咁...

伯爵府

國民生產總值:16676

我都試過,有次去x險樂園,我個仔玩波波池,另外有對夫婦同個女入左去玩,玩波波池實有d推撞gar la,個大陸女人不停啤我個仔。

我咪叫我個仔小心d,唔好撞到妹妹,過左一陣,個大陸女人一手捉住我個仔鬧,好彩我老公係度,即刻喝住佢,跟住我老公咪同個大陸女人同佢老公係度鬧交lor,隔離d人都有出聲,話個大陸女人唔岩,我就無出聲,一黎我唔想係個仔面前同人鬧交,二黎我個仔已經驚到喊緊。

hoganmama

別墅

國民生產總值:699

winwinfai 寫道:
今日既因, 明日既果!
佢咁教/幫小朋友, 最終都會自己受番!

200%同意,她/他的下一代行爲顯示父母水平和家教,最終父母們會承受後果。這樣的父母和孩子未來大把日子給人家教訓-因爲自家不懂教,等人家來“教“。。。。

不用太怒氣,保重!

寶石宮

國民生產總值:285386

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔好怒氣,我地同個 d 人都唔同 grade ,我地既小朋友好有家教架麻,米睇下佢個小朋友大個點
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:1568

咁細個d金句已經咁拿手
睇下佢幾時鬧返佢自己阿媽
唔好勞氣!第日佢自己受晒

大宅

國民生產總值:3782

畀面勳章

真係唔好嬲, 都唔同level

複式洋房

國民生產總值:369

真係世風日下呀

重要問你

男爵府

國民生產總值:7830

呢d就緊係阿爸阿媽係屋企成日講架啦..都唔明d父母咁樣咪害左下一伐....
我隔離屋個小朋友都未到3歲,講野一d唔叻.但係講粗口就一流呀..因為佢阿爸,阿媽..都成日講呀..所以咪學得咁快囉...
我唔會比個仔同佢玩架....唔係我個仔咪會問候我囉..
子峻媽咪

珍珠宮

國民生產總值:46653

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

:tongue: :tongue:

I think we should critically review our policy on allowing this kind of people/kids being a so-called "HK people".......
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

國民生產總值:46653

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

地盤都唔請呀!!

mudlay 寫道:
個細路冇家教jel! 你唔好理佢啦...試諗諗,咁既細路,第日會叻得去邊?? 可能只可以做地盤呀...洗頭呀...麥記咁...
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

別墅

國民生產總值:566

我都很憎些大陸人的,她們來到香港生仔,之後又不好好地教他們,真是識生不識教.

ps我承認,不是全部大陸人都是咁差,但眼見的真是不少.

伯爵府

國民生產總值:17078

mudlay 您好!
咁既細路第日當然不會叻得去邊?? :-( :-( :-( :-(
佢地的父母第日一定會感受得到的........
但是我對您這句(只可以做地盤呀...洗頭呀...麥記咁...)便有所保留,因為做這些功作的都不一定是有問題的呵

別墅

國民生產總值:693

我覺得好似拍警訊咁, 遇到騙子要賠湯藥費, 真係一樣米養百萬人...
[img align=right]http://scie.myweb.hinet.net/A/A12/001/001.gif[/img]

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.