跳至

首頁

尾頁

別墅

bb第一次病係幾時?

我bb星期日開始發燒, 依二晚都訓得唔好, 又咳又流鼻水, 好慘呀!!! :-( :-( :-(

子爵府

Re: bb第一次病係幾時?

浩揚仔第一次病, 係三個月大左右.
係我惹比佢的

大宅

我個仔上星期六第一次病(咳..食左藥仲衰流埋鼻水)..病到而家都仲未好得哂..已經睇左3次醫生喇...食藥都食到佢(溫溫登登) , 發憫,唔肯飲奶,成個人都瘦哂心痛死之後決定唔再比佢食藥~轉左比猴棗散佢食~而家食左幾日叫做好d..起碼肯飲返正常份量既奶

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

熒熒係上個月第一次病得比較厲害, 係發燒加玫瑰疹~~真係心痛死啦 :-(

Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

複式洋房

Marcus仔6個月時第1次病-感冒-差不多成個星期先完全recover…
8個月時又感冒,又病左成個星期,但好番後胃口好左,食多左好多粥…

Marcus仔上星期五開始肚痾,而家仲未好番!:-(

洋房

睎睎係上個星期第一次病, 係發燒加玫瑰疹~~真係心痛死啦! :cry: :cry:
我哋要活在當下, 享受生命 :-D :-D

大宅

囡囡六個月個時第一次病就係出玫瑰疹,真係心痛死啦!

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今個月6號開始發燒...之後燒左2日,再出玫瑰疹...今日已經係第4日,d疹已經退得7788~

別墅

bb7個月時,流感

大宅

尋日岩岩破左功,病左 :-( 今日退左燒,依家又燒番;唔知係唔係好似kawai928個凱豐b咁出玫瑰疹 :-|

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

janetgordon 寫道:
尋日岩岩破左功,病左 :-( 今日退左燒,依家又燒番;唔知係唔係好似kawai928個凱豐b咁出玫瑰疹 :-|

可能係呀,咁你要睇實d了...我個仔果時証過燒到39.7度...都幾得人驚架...
不過出左疹之後就會好好多,但個仔會比較忟~
d疹好快退晒架喇~放心~
我都係上黎請教左各位靚媽之後先定d喳...

大宅

瑤瑤上星期病,感冒都係睇左三次 DR, 岩岩先好返 :-(

別墅

上星期閞次咳, 睇佐兩次醫生

男爵府

except last time-玫瑰疹,
first time is common cold ar......(tmr)
I'm very worry her, she can't sleep well.
and I consult the bad .....bad manner doctor tmr nite.
pls don't consult that doctor ar-----------cheung yiu tong at shatin new town plaza.

別墅

浩浩上星期四開始發燒, 見到佢瞓覺嗰陣典吓典吓真係辛苦, 跟住星期六退咗燒, 個身開始出玫瑰疹, 宜家啲紅點開始退緊.

大宅

[quote]
kawai928 寫道:

可能係呀,咁你要睇實d了...我個仔果時証過燒到39.7度...都幾得人驚架...
不過出左疹之後就會好好多,但個仔會比較

民房

8個幾月時第一次病,傷風、咳,係俾爸爸傳染嘅!!

首頁

尾頁

跳至