家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

關於網上買賣股票

想請教下大家, 我諗住去銀行開個股票戶口試下買下股票, 但又唔想去銀行做買賣, 係咪可以於網上買賣? 完全不用到銀行辦理 (除左開股票戶口-即係開完戶後便可於網上辦理, 包括扣數, 過數等)? 請指教

別墅

Re: 關於網上買賣股票

Right. I use HSBC.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

tszhim 寫道:
想請教下大家, 我諗住去銀行開個股票戶口試下買下股票, 但又唔想去銀行做買賣, 係咪可以於網上買賣? 完全不用到銀行辦理 (除左開股票戶口-即係開完戶後便可於網上辦理, 包括扣數, 過數等)? 請指教

i think most of the banks hv this services now...

it depends on which banks u use......

u can also compare this charges b4 used...

大宅

多謝晒你地指教我, o甘我又想問下手續費通常點計? 又係咪到時銀行自行扣數就得, 即唔再需要去bank 攪呢? thank you 各位

珍珠宮

我都係剛剛係中國銀行開左個買賣股票戶口,我想問如果匯豐134買入,咁要升到幾多先放才有肉食呢?(扣除手續費)

大宅

anybody can answer my question? thank you

首頁

尾頁

跳至